Bolnici darovan uređaj vrijedan 150 tisuća kuna

Zadarska Opća bolnica bogatija je za još jedan novi aparat koji će omogućiti još bolju zdravstvenu skrb i uslugu pacijentima. Riječ je o digitalnom videokolonoskopu koji će omogućiti kraće i bezbolnije preglede kolona, odnosno debelog crijeva, a koji je bolnici donirala OTP banka. Vrijednost donacije je 150.000 kuna.

– Aparat će uvelike pomoći jer će omogućiti jednostavnije, brže i bezbolnije pretrage pacijenata. Ovakvi aparati se nakon nekoliko godina korištenja potroše i potreban im je kompletan pregled i zamjena dotrajalih dijelova tako da je ova donacija od velike važnosti, rekao je dr. Jadranko Turčinov, šef Odjela gastroenterologije. Okupljenim novinarima je objasnio da se aparatom uz pomoć komandi pokreće i snima debelo crijevo gdje se na stijenkama traže znaci nekakvih malformacija.

Aparat je, istaknuli su, vrlo vrijedan jer može otkriti rak debelog crijeva (kolona) u ranom stadiju, kad je postotak ozdravljenja vrlo velik.

Neven Birkić, v. d. ravnatelja OB Zadar se zahvalio na donaciji i istaknuo da je ovo vrlo vrijedna donacija koja stiže unatoč krizi, i koja dokazuje da postoji osjetljivost i u bankarskom sektoru. Izrazio je nadu da će i drugi prepoznati potrebe Bolnice.

– Banka ima program »Zeleno svjetlo za zdravlje« kroz koji godinama pruža potporu zdravstvenim ustanovama u unapređenju zdravstvene skrbi pacijenata. Osim toga, OTP banka ima sjedište u Zadru, a i Bolnica se nalazi u našoj regiji tako da nam je želja da ovim doprinesemo boljoj kvaliteti života svih građana zajednice, rekao je Slaven Celić, član Uprave OTP banke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...