Čak 90 posto školaraca ima slabije ocjene nego lani

Nakon ukidanja zaključivanja ocjena na polugodištu čak 90 posto učenika ima slabije ocjene, otkriva HRT. I profesori i učenici slažu se da se ovaj potez ministra znanosti i obrazovanja Željka Jovanovića pokazao potpuno promašenim.

‘Sadašnji sustav izaziva stres kod djece i nepotrebno opterećuje nastavnike’, obrazložio je odluku o ukidanju ocjenjivanja ministar Jovanović.

Umjesto stresa učenici su bezbrižno nakupljali sve lošije ocjene, tako da u ovoj školskoj godini čak 90 posto školaraca ima slabije ocjene nego lani.

Maturanti su posebna priča. ‘Oni se ponašaju kao da će matura biti iduće godine’, slikovito objašnjava situaciju jedna srednjoškolska profesorica.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...