Danas kraj radova u Jazinama

Radnici splitskog Acropolisa danas završavaju građevinske radove na uređenju uvale Jazine u Zadru. Kako nam je rekao ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Marinko Slavić, uređenje sad već lučice koštalo je, porezne obveznike nakon proširenje prvobitnog projekta, osam milijuna kuna.

– Da nije bilo kiše, lučica bi se otvorila još jučer, a njenim završetkom građani Zadra su dobili stotinjak novih vezova, rekao nam je na početku razgovora Marinko Slavić.

Dva pontona koja su privremeno vezivala brodice, ostaju u uvali. Ipak, ovim se projektom neće bitnije povećati broj vezova za građane Zadra. Slavić je na početku radova upozoravao da je broj vezova ostao na razini od prije 20 godina. Tako je u zahtjevu za ocjenu utjecaja na okoliš, koji je poslan Ministarstvu zaštite okoliša, na odobrenje predviđeno postavljanje čak šest pontona s 300-400 vezova. Slavić napominje da će u tom dijelu Jazina za sada ostati samo dva postojeća pontona. U tijeku je natječaj za privezišta, a pravo prvenstva imaju građani Zadra s prebivalištem na području grada i s plovilom registriranim u Zadru. Cijena privezišta na području kojim upravlja Županijska lučka uprava Zadar iznosi 100 kuna godišnje po dužnom metru broda.

Slavić posebno ističe kako je lučica napravljena 15 dana prije roka, ali će se na uporabnu dozvolu pričekati još mjesec dana kad komisija obavi tehnički pregled i kad prispiju svi atesti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...