Danas počinje gastro manifestacija “Biogradski stol”

Danas u 20 sati u Biogradu na Moru započinje osmi Festival izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora „Dugi svehrvatski eno – eko – gastro – etno stol – Spojimo zeleno i plavo” pod zajedničkim nazivom Biogradski stol 2013. godine.

Domaćini Grad Biograd n/M, Turistička zajednica Grada Biograda n/M i Ceh ugostitelja očekuju 400 izlagača koji će se predstaviti na stolu dugom 1200 metara. Početak ove manifestacije ujedno podrazumijeva i otvorenje pune turističke sezone u Biogradu. Kao i prethodnih godina, posjetiteljima će se predstaviti izlagači iz svih hrvatskih županija, ali i prijatelji iz Češke, Italije, Mađarske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Posjetitelje očekuju degustacije najpoznatijih delicija iz “zelenog i plavog pojasa”, od paprikaša do brudeta. Međutim tu su brojna još autohtona jela i pića, kao i prepoznatljive rukotvorine koje se ne daju zaboravu.

U okviru programa za 31. svibnja, 1. i 2. lipnja, koliko traje Festival, na biogradskim ulicama i glavnoj pozornici na rivi predstavit će se mnoga kulturno-umjetnička društva i klape. Domaćini, obećavaju, da će Festival ujediniti sve okuse i mirise Lijepe naše, ali i susjednih nam prijateljskih država.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...