Dinamo i AIK u čast Turini će odigrati prijateljsku utakmicu

Dojmovi u Dinamovom taboru teško se sliježu nakon tragične smrti bivšeg ‘modrog’ golmana Ivana Turine, a vijest je teško pogodila i sportskog direktora Zorana Mamića.

Mlađi Mamić svojedobno je igrao s Turinom, a u dogovoru s AIK-om najavio je odigravanje prijateljske utakmice u čast preminulom golmanu. Mjesto i vrijeme radnje trebala bi biti Friends Arena u Stockholmu, a utakmica bi se trebala odigrati već ovaj mjesec.

– Već smo razgovarali s vlasnikom stadiona i možemo ga dobiti besplatno za utakmicu – rekao je Mamić u intervjuu za švedski Expressen.

Novac od prodanih ulaznica te novčani prilozi sponzora ići će izravnoj Turininoj obitelji.

– Još nismo dogovorili datum, ali smo već kontaktirali AIK kako bi dogovorili prijateljsku utakmicu između dva kluba kako bi pomogli obitelji prikupljenim sredstvima. Bit će mnogo AIK-ovih navijača kao i onih iz Hrvatske. Ova utakmica će pokazati koliko je Ivan značio svima, želimo pokazati svijetu koliko su ga voljeli Hrvati, nogometni svijet, Švedska i AIK. U budućnosti ćemo napraviti sve moguće da pomognemo njegovoj supruzi i djeci – rekao je Mamić.

Utakmice prve i druge švedske lige ovoga vikenda počet će minutom šutnje u počast Turini, a navijačke skupine AIK-a skupit će 2000 ruža, koje će stavit na mjestu na kojem je Turina na golu stajao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...