Djeca Poduzetničkog inkubatora spremna za samostalan let

Iz zadarskoga poduzetničkog inkubatora ovih će dana izići prvi »ptići«, odnosno tvrtka koja je nakon gotovo šestogodišnjeg boravka razvila i proširila svoj posao i sad je spremna na samostalnu borbu na tržištu. Riječ je o tvrtki »Futuro« za proizvodnju i prodaju digitalnih tiskarskih usluga i pružanje digitalnih usluga, koja je u inkubator ušla među prvima i ostala najduže. Posao su počeli s dvoje zaposlenika, a sad ih imaju 12 i kako im je istekao ugovor s Poduzetničkim inkubatorom ovih dana planiraju selidbu na novu lokaciju gdje će samostalno raditi.

– Inkubator nam je mnogo pomogao jer smo zahvaljujući njemu imali dobru startnu poziciju. Naime, ovdje nismo morali voditi računa o grijanju, hlađenju, čistačici, imali smo na raspolaganju konferecijsku dvoranu i čajnu kuhinju. O svemu ovome sad sami moramo voditi računa, a ovdje je sve to uključeno u cijenu najma. Osim toga, prvu godinu rada ne plaćate najam, a kasnije cijena postupno raste, što je od velike pomoći kad tek pokrećete posao i stajete na noge, rekao je Hrvoje Grandov, direktor Futura.

Objasnio je da je još jedna prednost Inkubatora činjenica da su tu smještene tvrtke koje se bave različitim djelatnostima pa se znalo dogoditi da su investitori došli zbog jedne tvrtke, pa vidjeli njih i s njima sklopili posao.

I Igor Nuić, direktor tvrtke Dive in, koja proizvodi ronilačku opremu, zadovoljan je uvjetima koje mu nudi poduzetnički inkubator i kaže da mu je pomogao na početku, kad je pokretao posao, kao i Milan Čikić, vlasnik tvrtke Skiper, koja se bavi popravcima jarbola i servisom palubne opreme.

Uz navedene tvrtke u Inkubatoru su i dvije slastičarnice Tortica, gdje se proizvode torte i kolači te Vitlov proizvodnja čokolada, gdje poznati zadarski čokolatijer Dubravko Vitlov proizvodi prava mala remek djela od čokolade.

On je u Inkubatoru oko godinu i pol dana i kaže da nije bilo Inkubatora da bi sa svojim poslom krenuo još kasnije i da bi mu bilo mnogo teže.

– U cilju nam je otvoriti maloprodajnu trgovinu gdje bi i naši građani, ali i turisti mogli kupiti zadarske čokolade i suvenire, kaže Vitlov, dodajući da se nada da će u Inkubatoru ostati dokle god može.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...