Cestitka_Uskrs

Dosadašnji načelnici traže novo povjerenje birača

Liste za lokalne izbore u općinama Zadarske županije donijele su neka nova imena, no u većini njih dosadašnji načelnici vjeruju da su zaslužili novi mandat. Svoje zbogom, barem za četiri godine, rekli su načelnica Lišana Ostrovičkih Ivana Dević, te načelnici Posedarja Ivica Juričević, Privlake Ivica Surić i Škabrnje Luka Škara. Dosadašnji načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Igor Pedisić te Zemunika Donjeg Josip Marušić bit će tek vijećnici, a Ražanca Dragutin Miočić zamjenik je kandidata nezavisne liste.

Općina Posedarje donosi iznenađenje jer dosadašnjeg načelnika Ivice Juričevića nema među kandidatima za načelnika, a njegov HDZ predvodi Ivica Zurak (zamjenik je Niko Zekić). Marko Brala kandidat je HNS-a, zamjenik Dražen Dežmalj. Sebo Kajtazi nezavisni je kandidat za načelnika uz zamjenika Božu Kneževića. Ivica Klanac kandidat je HSS-a, a zamjenik je Luka Zubčić. Posedarje nema Ivicu Juričevića niti u kandidaturi za vijeće, a  listu HDZ-a predvodi Ivica Zurak. Uz HDZ još su četiri liste, i to HNS s Markom Bralom, HSS-ova koju nosi Ivica Klanac, Nezavisna lista Sebe Kajtazija i Nezavisna lista Zorana Nekića, prvenstveno lista Podgradine.

U Ražancu je došlo do raskola dosadašnjeg načelnika Dragutina Miočića i HDZ-a prije izbora. HDZ je u ovoj općini za načelnika istaknuo Nenada Kožula, zamjenik je Božo Čolak, dok je Miočić na nezavisnoj kandidaturi Nikole Miletića zamjenik. Vatroslav Tijan kandidat je koalicije SDP-HNS, a zamjenik je Stipan Dušević. Tri su liste za Općinsko vijeće Ražanca i to  HDZ-a koju nosi Nenad Kožul, HSP AS nositelja Nediljka Jovića, na kojoj je i Dragutin Miočić, a listu SDP-HNS prevodi Nikola Kožul.

Dosadašnjeg načelnika Zemunika Donjeg Josipa Marušića na listi HDZ-a zamijenio je Ivica Šarić. Njemu će se suprotstaviti troje nezavisnih: Milan Đerđa, Grozdana Marušić-Kolarec i Mate Tomičić.

 

Više o ovoj temi čitajte u tiskanom izdanju Zadarskog lista…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...