Dots – nova zarazna igrica

Nakon megapopularne mobilne igre DrawSomething, o kojoj se zadnje vrijeme sve manje čuje, na red je došla nova zaraza iz BetaWorksa pod nazivom Dots.

Inače BetaWorks je kompanija koja stoji iza nekoliko uspješnih projekata kao što su Bit.ly — servis za skraćivanje linkova, Digg, te Instapaper između ostalog.

Dots je nova vrlo jednostavna igra u kojoj je cilj spojiti točkice istih boja pomoću raznih gesta koje pružaju pametni telefoni a sve to u 60 sekundi. Radi svoje jednostavnosti igra nakon kratkog vremena postaje zarazna što pokazuje i podatak da je već sada s App Storea preuzeta preko 2 milijuna puta, a lansirana je 1. svibnja.

Iako je igra sama po sebi jednostavna, strategija kako osvojiti čim više bodova sasvim je druga stvar, a ukoliko želite naučiti nešto više o tome kako izvući maksimum iz igre, predlažem da pročitate članak sa QT.com.

U intervjuu za AllThingsD, pokretači ove — za sada samo iOS — igre Patrick Moberg i Paul Murphy, istaknuli su kako je do sada igra odigrana oko 100 milijuna puta, što znači da je na njoj provedeno isto toliko minuta, a svi znamo da je to jako puno vremena. Nakon što su postigli uspjeh u vrlo kratko vrijeme, što govori podataka da se već od same igre zarađuje putem in-app purchase-a, Dots do kraja mjeseca stiže i na iPad, te uskoro i na Android, što će svakako povećati bazu korisnika.

S obzirom da se igra svodi na kombinaciju točkica istih boja, uskoro stiže i verzija za daltoniste koji će imati nešto drugačije elemente igre.

Za kraj, ako imate viška vremena, iPhone i živaca, svakako preuzmite Dots s App Storea.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...