Glas mladih splitskih fotografa za EU

– Bez obzira na mogućnosti u EU, moja zemlja mi je u srcu i ne bih ju tako lako minjala. – tako je razgovor s nama započela 17-godišnja Splićanka Antonella Radanović. I ona se priključila ostalim mladih fotografima iz cijele zemlje koji pozdravljaju ulazak u EU. Projekt Najbolje u Hrvatskoj za EU traži fotografije naše zemlje koje će na razglednicama obići cijelu Europu, točno na dan ulaska Hrvatske u EU.

Antonella je učenica Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju. Uz fotografiju kojom se bavi već godinu i pol, voli i atletiku. To možemo najbolje vidjeti iz njenih fotografija koje je prijavila u kategoriji sport. Ipak od svih vrsta fotografije, najviše je vesele porteti.

Volim rad s ljudima i neopisiv je osjećaj kad su modeli zadovoljni mojim idejama i radom u konačnici. Inspiracija je nešto što dođe iznenada, u trenutku. Ali nerijetko nastaje i ponukana događajima, trenutnim osjećajima i emocijama koje se razvijaju u meni. Ona je dio mog života u kojem svaki trenutak može poslužiti kao inspiracija, samo je treba prepoznati. – kaže nam Antonella.

Kako je još uvijek maloljetna, nije imala prilike izabrati osobe koje želi u Europskom parlamentu. Malo zna o Europskoj uniji, ali opet dovoljno da zna kako nam donosi mnoge prednosti. Baš kao i većina njenih vršnjaka, veseli se slobodnim granicama.

– Drago mi je čuti da ćemo se ulaskom u EU povezati sa drugim državama, a prelazak preko granica će biti puno lakši. To bi uvelike pomoglo i meni osobno jer mi je želja putovati, upoznavati i fotografirati druga mjesta. Prednosti se, u ovom slučaju, većinom vezu za mlade i ambiciozne ljude kojima će biti olakšano studiranje i zapošljavanje izvan granica Lijepe naše. S druge strane gubit ćemo mlade, obrazovane i perspektivne ljude koji će napuštati zemlju u potrazi za boljim životom. – tako danas Antonella razmišlja o Europskoj uniji.

Osim svojim pozitivnim stavom, mladi fotografi pozdravljaju ulazak u EU i slanjem razglednica točno 1. srpnja. Najbolje pristigle fotografije tiskamo na razglednice i šaljemo na adrese europskih institucija. Priključite se i vi, bez obzira bili profesionalni fotografi ili amateri, jedini uvjet je da ste mlađi od 25 godina. Građani su već odabrali što fotografirati kao najbolje od naše zemlje na www.NajboljeuHrvatskoj.info, a prijave traju do 25. Svibnja na www.fotodanimladih.com. Najboljeg fotografa čeka vikend za dvoje u dubrovačkom hotelu s 5 zvjezdica. Sretno.

[nggallery id=312]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...