Hrvatski skladatelji u Biogradu kombinirali rad i zabavu

Zadarski list
Tamni način

Grad Biograd na Moru potvrdio je status grada naklonjenog glazbi – bio je domaćin godišnjoj skupštini Hrvatskog društva skladatelja, prvoj uopće održanoj izvan Zagreba.

– Biograd je, podsjetimo, prije dvije godine dobio posebnog Porina za trostruko domaćinstvo najvažnije hrvatske glazbene nagrade i bio je domaćin uglednim majstorima nota i teksta, kazao je Marijan Stopfer, donačelnik Biograda.

Oko 70 skladatelja došlo je na međusobno upoznavanje.

Glazbenici su u subotu imali izlet Pašmanskim kanalom, preko Vrgade, ribogojilišta sve do Kornata, kazao je biogradski donačelnik.

Večernja kiša poremetila je program zahvale hrvatskih skladatelja građanima i Gradu Biogradu za domaćinstvo. Nije održan toliko očekivani koncert na trgu Brce, odmah do obnovljenih ostataka muškog Benediktinskog samostan sv. Ivana Evanđeliste u Biogradu, koji je oko 1060. podignuo hrvatski kralj Petar Krešimir IV. Koncert splitske jazz skupine Black Coffee održan je u Grand Buffet Belveder, poznatom po uspješnim ‘after party’ zabavama.

Prvi put u povijesti Društva skupština nije održana u Zagrebu, u Biogradu su bili skladatelji klasičnih, pop, rock, etno i ostalih skladbi.

Odluka je donesena kako bi se napravio iskorak prema članovima koji ne žive u Zagrebu, s porukom da je HDS nacionalna udruga koja djeluje na području cijele Hrvatske. U Dalmaciji, nakon zagrebačke regije, živi i djeluje najveći broj njezinih članova, kazao je glavni tajnik društva Antun Tomislav Šaban.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar