Hrvatski skladatelji u Biogradu kombinirali rad i zabavu

Grad Biograd na Moru potvrdio je status grada naklonjenog glazbi – bio je domaćin godišnjoj skupštini Hrvatskog društva skladatelja, prvoj uopće održanoj izvan Zagreba.

– Biograd je, podsjetimo, prije dvije godine dobio posebnog Porina za trostruko domaćinstvo najvažnije hrvatske glazbene nagrade i bio je domaćin uglednim majstorima nota i teksta, kazao je Marijan Stopfer, donačelnik Biograda.

Oko 70 skladatelja došlo je na međusobno upoznavanje.

Glazbenici su u subotu imali izlet Pašmanskim kanalom, preko Vrgade, ribogojilišta sve do Kornata, kazao je biogradski donačelnik.

Večernja kiša poremetila je program zahvale hrvatskih skladatelja građanima i Gradu Biogradu za domaćinstvo. Nije održan toliko očekivani koncert na trgu Brce, odmah do obnovljenih ostataka muškog Benediktinskog samostan sv. Ivana Evanđeliste u Biogradu, koji je oko 1060. podignuo hrvatski kralj Petar Krešimir IV. Koncert splitske jazz skupine Black Coffee održan je u Grand Buffet Belveder, poznatom po uspješnim ‘after party’ zabavama.

Prvi put u povijesti Društva skupština nije održana u Zagrebu, u Biogradu su bili skladatelji klasičnih, pop, rock, etno i ostalih skladbi.

Odluka je donesena kako bi se napravio iskorak prema članovima koji ne žive u Zagrebu, s porukom da je HDS nacionalna udruga koja djeluje na području cijele Hrvatske. U Dalmaciji, nakon zagrebačke regije, živi i djeluje najveći broj njezinih članova, kazao je glavni tajnik društva Antun Tomislav Šaban.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...