I Zadar ima prvaka u hrvatskom jeziku

Na 18. državnom natjecanju iz hrvatskog jezika, zatvorenom jučer u Hotelu Donat na Boriku Zadrani su pokazali izvrsno poznavanje materinjeg jezika. Domaćin natjecanja bila je Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u kojoj se u poznavanju jezika natjecalo oko 150 učenika iz cijele Hrvatske.

– Hvala vam što ste pokazali znanje i dokazali svoju ljubav za hrvatski jezik, a hvala i vašim mentorima koji su pridonijeli tome. Za mene vi ste svi prvaci i nadam se da će barem neki od vas, a pritom posebno apeliram na maturante, otići na studij kroatistike, rekla je na zatvaranju Bernardina Petrović, predsjednica Državnog povjerenstva za hrvatski jezik.

Prije same dodjele nagrada i priznanja dramska skupina OŠ Š. K. Benje odigrala je odličnu predstavu “Carevo novo ruho” kojom su se ove godine uspješno predstavili i na Lidranu.

Na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika sudjelovali su učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola te sva četiri razreda srednjih škola. Zadarski učenici koji su bili pozvani na natjecanje ostvarili su odlične rezultate, a odnijeli su i jedno prvo, drugo i treće mjesto. Učenik sedmog razreda Osnovne škole Bartula Kašića iz Zadra, Marko Miočić, osvojio je prvo mjesto, koje ove godine dijeli s još dvoje učenika. Karla Miletić, učenica istog razreda, zadarske Osnovne škole Stanovi osvojila je 3. mjesto. Učenica prvog razreda Gimnazije Jurja Barakovića Tamara Atelj osvojila je visoko drugo mjesto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...