Ivanišević: Split je potonuo u svemu, dublje ne može

O stanju gospodarstva u Splitu i o ulozi buduće vlasti govorili su predstavnici koalicije HDZ, HSP AS, HČSP, HSLS, HDS, BUZ i Nezavisne Ljubice Vrdoljak, koji su sebe nazvali “Koalicija hrvatskog zajedništva”. Podršku im je došla dati i Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a AS, saborska i europska zastupnica.

– Nadam se da je ovo zaista hrvatsko zajedništvo koje će za Hrvatsku biti spas u zadnji čas. Ne mogu vjerovati da se namjerno uništava kuća u kojoj se živi, a takva je situacija danas u državi. Narod je naš poslodavac i to moramo priznati, narod trebamo prihvatiti kao partnera i pokazati mu da se poštena politika može voditi. Ako naši partneri budu radili loše, kritizirat ćemo ih, a ako ljudi iz naše stranke budu loši, smijenit ćemo ih – poručila je Ruža Tomašić.

Komentirala je i ponovnu najavu gradnje Pelješkog mosta.

– Žao mi je što EU nije dala uvjet u okviru pregovora da se izgradi Pelješki most. Već sada je previše problema na granici, kada uđemo u EU situacija će se pogoršati. Pozdravljam svaki način spajanja Hrvatske – zaključila je Tomašić.

 

Njihov zajednički kandidat za splitskog gradonačelnika, Vjekoslav Ivanišević, ustvrdio je da je Split potonuo u svim segmentima i da ne dublje ne može.

– Prije četiri godine smo imali 12 tisuća nezaposlenih, danas ih imamo 20.000. To je povećanje od 70 posto, a Grad ima mogućnost, pravo i obvezu otvoriti radove i pokrenuti poduzetnike. Uprava je ta koja mora otvoriti vrata svakoj inicijativi bez obzira odakle dolazila. Bilo je spremno 26 razvojnih projekata, a ni jedan od njih nije prezentiran javnosti niti je realiziran. Ti bi projekti uprihodili pet četvrtina proračuna, što znači da bi iznosio više od milijarde – kazao je Vjekoslav Ivanišević i osvrnuo se na istočne gradske kotareve.

– Osnovni naš projekt je ujednačavanje standarda u svim kotarevima, a pri tome mislimo na izgradnju vrtića, škola, igrališta, komunalne infrastrukture – rekao je Ivanišević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...