Jan Humski: Jedva čekam EU, bit će nam bar mrvicu bolje

Zagrebački fotograf Jan Humski pridružio se natječaju Najbolje u Hrvatskoj za EU. Fotografija ga okupira već nekoliko godina pa je baš zato već dva puta bio na Foto danima mladih, na Velom Lošinju i nedavno u Zadru. Jan je trenutno student na Prehrambeno biotehnološkom fakultetu i ulazak Hrvatske u EU ga veseli. Nije pretjerano euforičan, ali se nada da će nam svima biti bar mrvicu bolje.

– Iskreno, do prije par dana uopće nisam razmišljao o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, no sada shvaćam. Ona će, kao i na svakom polju života, otvoriti i neke pogodnosti na polju fotografije. Vrlo sam sretan što smo se napokon uspjeli ukrcati u taj brod, jer vjerujem da će svima nama biti mrvicu bolje, mrvicu ugodnije i mrvicu zabavnije pa će se samim time i cijela situacija u Hrvatskoj poboljšati. Malo optimizma bi nam jako dobro došlo. – ispričao nam je 20-godišnji Jan.

U zadnje vrijeme se okrenuo prema turističkoj fotografiji tako da će mu ovaj natječaj donijeti puno mogućnosti. Možda se baš u tisućama pristiglih fotografija nađe i njegova koja će na razglednicama obići sve institucije Europske unije. Priključio se inicijativi jer mu se sviđa kako mladi pozdravljaju Europsku uniju.

– Moji stilovi fotografije su raznoliki ali od svih najviše volim siluete u zalazak sunca koji u meni bude malo dijete. Trenutno sam počeo eksperimentirati s novom vrstom fotografije, fotografije vezane za turizam i ovaj natječaj je jedinstvena prilika da se u tome eksperimentu i iskušam, a možda i definiram, nikad ne znaš koji ti stil najbolje odgovara.  – objašnjava Jan svoju ljubav prema fotografiji.

Iako sam zna da mu Europska unija otvara mnoge mogućnosti, kaže kako se ne vidi nigdje osim u Hrvatskoj. Za slučaj da ga baš posao natjera na stanovanje izvan domovine ‘trbuhom za kruhom’ uvijek će se vratiti natrag. Nadamo se da će mu se želja da za 5 godina ima diplomu i fotografira vjenčanja i ostvariti.

Jan je samo jedan od preko pedeset mladih fotografa koji su se priključili natječaju Najbolje u Hrvatskoj za EU. Pošaljite nam svoje fotografije, najbolje tiskamo na razglednice i 1. srpnja šaljemo po cijeloj Europi. Bitno je samo biti mlađi od 25 godina, a krajnji rok za prijavu je 25. Svibnja. Najboljeg fotografa čeka vikend za dvoje u Duborovniku, i to u hotelu s 5 zvjezdica. Detalji su na www.NajboljeuHrvatskoj.hr, a prijava ide preko www.fotodanimladih.com.hr. Sretno!

[nggallery id=308]

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...