Kalmeta i Sterle obećali Zadranima bolje sutra u EU

U Muzeju antičkog stakla predstavljeni su kandidati s koalicijske liste HDZ, HSP AS, HSU, A HSS i HČSP za Gradsko vijeće Grada Zadra. Nositelj liste, kandidat za gradonačelnika Božidar Kalmeta, obećao je kako će ova lista osigurati bolje zadarsko i hrvatsko sutra u Europskoj uniji.

Naša lista predstavlja sve slojeve ovog društva. U trenutku kada se Zadar želi zaustaviti, povest će ga do novog uzleta i osigurati snažan, suvremeni grad u kojem se sigurno i dobro živi, rekao je Kalmeta.

Sve kandidate pozdravila je i Elvira Sterle, druga na listi, rekavši da građani zaslužuju bolji život i optimizam.

Donosimo sve kandidate redoslijedom kojim su predstavljeni:

 

31. DARKO KASAP (HDZ)

Darko Kasap, rođen je u Zagrebu, 1971. godine. Diplomirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Član je HDZ-a, a u zadnjem četverogodišnjem mandatu obnašao je dužnost zamjenika gradonačelnika Grada Zadra.

 

30. MILE RUKAVINA (A HSS)

Mile Rukavina, član je A HSS-a. Rođen je u Zadru,1974. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Radi kao kemercijalist u prehrambeno-trgovačkoj industriji.

 

29. JOSIP JURJEVIĆ (HSP AS)

Josip Jurjević, član HSP-a dr. Ante Starčević, rođen u Zadru,1985. godine, gdje je završio svoje osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje. Na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu stekao je zvanje diplomiranog inženjera prometa.

 

28. SNJEŽANA JURINIĆ (HDZ)

Snježana Jurinić, članica HDZ-a. Rođena je u Zagrebu, 1963.godine. U Zagrebu je završila Kineziološki fakultet i stekla zvanje višeg trenera športske rekreacije, te Društveno veleučilište Zagreb-odjel za izobrazbu trenera- diplomirani stručni specijalist športske rekreacije. Zaposlena je u Upravnom odjelu za kulturu i šport te predsjednica Športske zajednice grada Zadra.

 

27. TOMISLAV DOMINIS ( HDZ)

Tomislav Dominis, rođen je 1981. godine u Zadru gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalist urologije, zaposlen u Općoj bolnici u Zadru. Predsjednik mladeži HDZ-a.

 

26. MARJANA BAKMAZ (HDZ)

Marjana Bakmaz, članica HDZ-a, rođena je 1968.godine. Iz rodnog Šibenika, gdje je završila osnovnu i srednju školu, put ju je odveo na Filozofski fakultet u Zadru gdje je diplomirala hrvatski jezik i književnost. Od 2004-te godine ravnateljica je Škole za primijenjenu umjetnosti i dizajn u Zadru.

 

25. TEO BOBAN ( HSP AS)

Teo Boban član je HSP-a dr. Ante Starčević, rođen je u Splitu, 1982., a na Sveučilištu u Zadru diplomirao je povijest i latinski jezik i rimsku književnost. Jedan je od osnivača Sveučilišnog športskog saveza. Danas je zaposlen u izdavačkoj kući Profil.

24. ALEKSANDAR ŠVENJAK ( HDZ)

Aleksandar Švenjak rođen u Zadru 1957. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu, inženjer elektrotehnike, diplomirao na Fakultetu elektrotehnike u Skoplju. Zaposlen je u Elektri Zadar, član je HDZ-aod osnutka temeljnog ogranka u Bokanjcu.

 

23. BORIS FRAKIN ( HSU)

Boris Frakin, član Hrvatske stranke umirovljenika, rođen je 1968. godine u Zadru, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a potom na Filozofskom fakultetu diplomirao engleski i taljanski jezik i književnost. Zaposlen u Uredu sudskog tumača za engelski i talijanski jezik.

 

22. JURICA DILBER (HDZ)

Jurica Dilber, rođen je 1977. godine, član je HDZ-a, diplomirani je profesor tjelesne kulture, direktor je tvrtke Zadarski šport d.o.o..

 

21. BOŽENA ŽUPAN ( HSP AS)

Božena Župan članicca je HSP dr. Ante Starčević, učiteljica je razredne nastave i diplomirana bibliotekarica, zaposlena je u školskoj knjižnici Osnovne škole Šime Budinića.

 

20. TONI KOZINA (HDZ)

Toni Kozina, član je HDZ-a, rođen je u Zadru,1978. godine, diplomirani je ekonomist i zaposlen u INI.

 

19. IRIS PAVIĆ TUMPA (HDZ)

Iris Pavić Tumpa rođena je u Zadru, 1970. godine, a nakon osnovne i srednje škole koju je završila u rodnom gradu, na Sveučilištu u Rijeci upisuje i diplomira Ekonomiku turizma i ugostiteljstva. Od 2009-te ravnateljica je Kazališta lutaka Zadar.

 

18. RENATO ŠULJIĆ ( HČSP)

Renato Šuljić rođen je1953. u Zadru, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Radio je u TIZ-u i različitim trgovačkim centrima, po struci elektromehaničar.

 

17. ANA IVIČIĆ (HSP AS)

Ana Ivičić članica je stranke HSP dr. Ante Starčević, rođena u Zadru, 1973.godine; poslovotkinja prodavaonice Intersport Zadar.

 

16. ŠIME ERLIĆ (HDZ)

Šime Erlić rođen je u Zadru, 1985. godine, član HDZ-a. Specijalizirao je na poslijediplomskom studiju u području „Lokalnog ekonomskog razvoja“ pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Zaposlen je u Razvojnoj agenciji Zadarske županije.

 

15. RADE ŠIMIĆEVIĆ (HDZ)

Rade Šimićević rođen je u Jasenicama, 1958. godine gdje je pohađao osnovnu školu, a u Zadru srednju. Član je HDZ-a. Diplomirani je pedagog-profesor, a od 2004. ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora te višegodišnji voditelj Županijskog stručnog vijeća ravnatelja.

 

14. IVA DUNATOV GLEDIĆ (HDZ)

Iva Dunatov Gledić, članica HDZ-a, rođena je u Kninu, 1975.godine, osnovnu i srednju školu završila je u Zadru, a diplomirala na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Od 2005. zaposlena je u Državnom inspektoratu.

 

13. DENIS KARLOVIĆ (HDZ)

Denis Karlović rođen u Zadru 1967., član HDZ-a, diplomirao kineziologiju, te magistrirao športski menadžment. Biši je profesionalni sportaš s osvojenih 12 titula prvaka države u stolnom tenisu, sada je trener u Stolnoteniskom klubu “Donat”.

 

12. ANTE PERIŠA (HSP AS)

Ante Periša, član HSP-a dr. Ante Starčević, rođen 1971. godine u Krkoviću kod Šibenika. Završio klasičnu gimnaziju, studirao teologiju i filozofiju. Doktorirao filozofiju na Sveučilištu u Beču. Zaposlen na Sveučilištu u Zadru.

 

11. BRANKO DUKIĆ (HDZ)

Branko Dukić, člana HDZ-a, rođen u Zadru,1966. godine, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Rijeci, specijalizirao ginekologiju i opstetriciju na Klinici za ginekologiju KBC Rijeka, danas rukovoditelj Odjela ginekologije i opstetricije u zadarskoj Općoj bolnici.

 

10. MARIJA PLETIKOSA (HDZ)

Marija Pletikosa, članica HDZ-a, rođena je u Zadru, 1961.godine. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu studij socijalnog rada. Od 1995. ravnateljica Doma za odrasle osobe sv. Frane i predsjednica Udruge socijalnih radnika Zadar.

 

9. BRUNO MILIN (HDZ)

Bruno Milin rođen u Zadru, 1953. Godine, umirovljeni časnik Hrvatske vojske, brigadir, sudionik svih oslobodilačkih operacija Hravatske vojske Zbornog područja Split.

 

8. MARKO BARANČIĆ (HSP AS)

Marko Barančić, član HSP-a dr. Ante Starčević. Rođen je u Zadru, 1975. gdje je završio osnovnu te potom i srednju glazbenu školu. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu glazbenu kulturu, zaposlen je na Hrvatskom radiju – Radio Zadru kao glazbeni urednik.

 

7. DRAŽEN GRGUROVIĆ (HDZ)

Dražen Grgurović rođen je u Zadru,1964., po zvanju je doktor medicine, a diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. U zadnjem četverogodišnjem mandatu obnašao je dužnost zamjenika gradonačelnika Grada Zadra. U slobodno vrijeme bavi se glazbom.

 

6. DUŠKO VUKOVIĆ (HSU)

Duško Vuković rođen je u Zadru 1946. godine, gdje je  završio školovanje te diplomirao filozofiju na Filozofskom fakultetu. Član je Hrvatske stranke umirovljenika i predsjednik Gradskog odbora. U prošlom mandatu Gradskog vijeća Grada Zadra vijećnik i predsjednik odbora za zdravstvo i socijalnu skrb

 

Renato Švorinić (Foto: Ivan Katalinić / Antena Zadar)5. RENATO ŠVORINIĆ (HDZ)

Renato Švorinić, rođen 1965. godine u Zadru. Diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Od 2003.  ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Zadar. U slobodno vrijeme bavi se glazbom.

 

 

 

Živko Kolega (Foto: Žeminea Čotrić / Antena Zadar)4. ŽIVKO KOLEGA (HDZ)

Živko Kolega rođen u Kalima 1946., član HDZ-a. Diplomirao je medicinu na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a specijalizaciju iz kirurgije završio je u Saveznoj Republici Njemačkoj. Duži niz godina bio je zaposlen u Općoj bolnici Zadar. Bio je zastupnik u Hrvatskom Saboru, zamjenik gradonačelnika i gradonačelnik Grada Zadra te predsjednik Gradskog vijeća u prošlom sazivu.

 

Ivica Vlakić (mala slika)3. IVICA VLAKIĆ (HSP AS)

Ivica Vlakić, član HSP-a dr. Ante Starčević, rođen u Zadru,1977. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, danas je privatni poduzetnik.

 

 

 

Elvira Sterle (Foto: Žeminea Čotrić / Antena Zadar)2. ELVIRA STERLE ( HDZ)

Elvira Sterle rođena je u Zadru, 1966. godine, članica HDZ-a, poduzetnica, prisutna u gospodarskom životu niz godina, kako na lokalnoj tako i na državnoj razini.

 

 

 

Božidar Kalmeta1. BOŽIDAR KALMETA (HDZ) – NOSITELJ LISTE

Nositelj koalicijske liste, HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčević, HSU, HČSP-a i A HSS-a, za Gradsko vijeće grada Zadra je Božidar Kalmeta. Kalmeta je rođen 1958. godine u Zadru, gdje je stekao osnovno i srednješkolsko obrazovanje. Diplomirao je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Član je HDZ-a od 1989. godine, a od 1994. godine i gradonačelnik Grada Zadra. Saborski zastupnik u nekoliko mandata, ministar u Vladi Republike Hrvatske do kraja 201. godine. U Hrvatskoj demokratskoj zajednici obavlja najviše stranačke dužnosti u predsjedništvu stranke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...