Kerry doputovao u posjet Moskvi

Američki državni tajnik John Kerry doputovao je u Moskvu gdje bi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom trebao razgovarati o poboljšanju odnosa između dviju zemalja te o nastojanjima da se postigne napredak kada je riječ o sirijskom problemu.

To je prvi Kerryjev posjet Rusiji u funkciji šefa američke diplomacije i jedan je od osjetljivijih nakon pogoršanja bilateralnih odnosa između dviju zemalja tijekom prošle godine. Posjet je ostvaren godinu dana nakon povratka u Kremlj Vladimira Putina u trećem predsjedničkom mandatu. Kerry će s Putinom razgovarati o Siriji, Sjevernoj Koreji, o Afganistanu i ostalim bilateralnim i međunarodnim pitanjima, stoji u priopćenju State Departmenta.

Nemamo tako često prigodu razgovarati izravno s predsjednikom Putinom, rekao je američki diplomat prije Kerryjeva odlaska na put, dodavši kako je ruska strana jasno dala do znanja da je spremna razgovarati o pitanju Sirije, ali i o brojnim drugim problemima.

Događaji u Siriji jedna su od tema oko kojih se dvije zemlje razilaze, s obzirom na to da Moskva podupire režim u Damasku, a SAD razmišlja o mogućnosti naoružavanja sirijskih pobunjenika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...