Kerum ‘pukao’ u eteru Nove TV

‘Koja govna, bog ih j***. Mater im je*** guzatu, a ja sam im već čestitao. Ipsos puls je klošarska agencija, a Bago je varalica. Želim mu da bude konobar kao što jest’, primitivno je reagirao u izjavi za Novu TV aktualni gradonačelnik Splita Željko Kerum nakon što su objavljeni prvi nepotpuni službeni rezultati prema kojima je za HDZ-ovim kandidatom u tom trenutku zaostajao tek jedan posto glasova.

Borba za gradonačelnika Splita, prema podacima sa 16,67 posto obrađenih mjesta, vodit će se između SDP-ovca Ive Baldasara (31,58 posto) i Vjekoslava Ivaniševića iz HDZ-a (20,63 posto). Kerum je trećeplasirani sa 18,34 posto.

Kerumovi suradnici iz kampanje naredili su novinarima da napuste prostorije kafića Ćakula, gdje im je izborni stožer, jer se, kako su rekli, od sada pa ubuduće odvija privatna zabava. Gradonačelnik i njegovo društvo su za šankom i piju. S nestrpljenjem očekuju sljedeće izborne rezultate u nadi da još uvijek nije sve izgubljeno te da će Željko Kerum ući u drugi krug i snage odmjeriti sa SDP-ovcem Ivom Baldasarom.

Baldasar također priželjkuje Keruma u drugom krugu, jer smatra da bi njega mogao jednostavnije pobijediti od HDZ-ovca Vjekoslava Ivaniševića.
U njegovom je pak stožeru napeto budući da je nakon izlaznih anketa Ivanišević već krenuo slaviti pobjedu.

Naknadnom intervencijom splitskog dogradonačelnika Jure Šundova kod svog šefa, novinari su na koncu pušteni u Kerumov izborni stožer. Šundov je ponovno doveo Keruma pred novinare. ‘Svaka anketa utječe na nešto, kao što u trgovinama cijene 2,99 i 4,99 utječu na kupce. Ja sam u sedam sati gospodski i ljudski čestitao, ali ovo što napravili Ipsos puls i Bago je lakrdija. Pa mi smo sad došli na 500 glasova razlike i obratio se novinarima: vi ih isto podržavate, a znate da nisu u redu’, rekao je Kerum. Posebno ga je, doznajemo, razljutila anketa objavljena na Novoj TV u četvrtak.

Na pitanje očekuje li da će tijekom noći stići Ivaniševića, Kerum je odgovorio: ‘Uopće me ne zanima rezultat. On je sad u panici, a ja sam već izgubija. Ja bih radi čovika volio da on ostane u drugom krugu, da ne bi čovik došao u problem.’

Nešto iza 22 sata, u Kerumovom stožeru pojavila se i sestra Nevenka Bečić, koja je u utrci za splitsko-dalmatinsku županicu osvojila tek desetak posto glasova. Nevenka je svejedno bila vesela i razdragana: bratu Željku i dalje je predviđala da će tijekom noći sustići Vjekoslava Ivaniševića, iako je nakon 72 posto obrađenih listića zaostajao za velikih tri posto, a za svoj je neuspjeh okrivila neinformiranost birača.

‘S obzirom na to da se Hrvatska građanska stranka predsjednika Željka Keruma veoma kasno uključila u kampanju i kandidirala me za županicu, rezultati su dobri. Ja i moji pomoćnici nismo stigli obići cijelu županiju, nego samo trećinu pa informacije nisu došle do svih. Žao mi je jer građani nisu prepoznali ono što im nudim, a protukandidatima čestitam i želim im uspjeh. Neka im Bog da snagu!’ uskliknula je Bečić.

Željko Kerum bio je oduševljenom izjavom, a potom se vratio za svoj stol i nastavio nazdravljati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...