Klapan: “Katastarska izmjera prilika je za ubrzani razvoj Pridrage!”

U utorak, 7. svibnja 2013. godine u Pridrazi (općina Novigrad) HDZ s koalicijskim partnerima predstavio je predizborni program kao i kandidate za načelnika i općinsko vijeće, a predstavljen je i kandidat HDZ-a za župana i njegovog zamjenika, kao i program za četverogodišnje razdoblje.

„Ovo je vrijeme kada se sjećamo ostvarenog u proteklom razdoblju, ali i kada iznosimo planove za buduće razdoblje“, rekao je uvodno kandidat HDZ-a za načelnika općine Novigrad Joso Klapan koji tu dužnost uspješno obnaša već 16 godina. „Iako su protekle 4 godine bile izuzetno teške, započeli smo s vodovodizacijom Paljuva, a ovo će mjesto uskoro prvi puta u svojoj povijesti dobiti i crkvu čija je izgradnja u završnoj fazi“ , naglasio je Klapan i dodao kako je u proteklom razdoblju u Novigradu izgrađen sustav odvodnje s pročišćivačem, uređena riva kao preduvjet za turistički razvoj, te da se u narednom razdoblju namjeravaju revitalizirati turistički kapaciteti, a novigradska tvrđava staviti u turističku funkciju. Kao veliki problem i kočnicu u razvoju naveo je nesređenost i neujednačenost katastarskih knjiga na području Pridrage zbog kojih je nemoguće razvijati bilo kakav oblik poljoprivredne ili bilo koje druge proizvodnje.“Ne možemo aplicirati niti jedan projekt jer nismo vlasnici zemljišta, a katastarska izmjera je prilika da se u Pridrazi riješi problem koji koči razvoj“- naglasio je Joso Klapan te predstavio kandidate za općinsko vijeće: Antonio Sinovčić, Branko kokić, Nenad Baraba, Stipe Čulina, Branko Zubčić, Ivo Čulina, Nadislav Pedić, Ivo Blašković, Ante Baraba i Tomo Sinovčić.

 

Stipe ZrilićStipe Zrilić: Vodimo brigu o dobrobiti svih žitelja županije

Kandidat HDZ-a i koalicijskih partnera za župana Stipe Zrilić, predstavljajući koaliciju naglasio je kako je upravo HDZ i desni blok stranaka s kojima ide po svoj drugi mandat, stranka koja je, čuvajući nacionalne interese i hrvatski identitet, vodila računa o dobrobiti svih žitelja županije. „Svjesni činjenice da ulazimo u Europsku uniju, ali i činjenice da Europska unija ima probleme koje pokušava riješiti, Zadarska županija je u proteklom razdoblju bila aktivna te je napravila svoje razvojne planove i sektorske strateške dokumente koji planiraju daljnji razvoj“ rekao je sadašnji župan Stipe Zrilić i kao primjer naveo Strategiju ruralnog razvoja i Strategiju razvoja turizma. Također je naglasio važnost efikasnijeg korištenja prostora za ruralni razvoj kao i samozapošljavanje lokalnog stanovništva koje se može ostvariti kroz edukacije za potrebna zanimanja koje već nekoliko godina Zadarska županija provodi u suradnji s UNDP-om.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...