Kremlj žali zbog špijunskog skandala

Kremlj je sa žaljenjem primio vijest o novom špijunskom skandalu, izjavio je glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov za agenciju Itar-Tass.

To ne pridonosi budućem procesu jačanja međusobnog povjerenja između Rusije i SAD-a i podizanja naših odnosa na novu razinu, rekao je Peskov.

Ruska savezna služba sigurnosti (FSB) nakratko je zadržala u noći na utorak agenta CIA-e Ryana Christophera Foglea pri pokušaju vrbovanja časnika ruske službe sigurnosti u Moskvi.

Tijekom noći na 14. svibnja FSB je uhitio časnika CIA-e Ryana Christophera Foglea, koji je radio pod paravanom trećeg tajnika američkog veleposlanstva u Moskvi, u pokušaju vrbovanja časnika jedne od ruskih službi sigurnosti, priopćio je jučer FSB-ov Centar za odnose s javnošću.

Uhićeni je doveden u prijemni ured FSB-a i nakon provedene potrebne procedure predan je službenim predstavnicima američkog veleposlanstva. FSB je istaknuo da je Christopher imao posebnu tehničku opremu i pisane upute za ruskog građanina kojega je pokušao vrbovati te veliku svotu novca i sredstva za promjenu izgleda osobe.

Rusija je Ryana Christophera Foglea proglasila personom non grata i zatražila da što prije napusti zemlju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...