Likovni obrisi udruge Art – Forum Zadar

Likovna udruga ART-FORUM-ZADAR iznova se predstavila izložbom svojih članova u prostoru Pučkog otvorenog učilišta, Doma na žalu, ljubiteljima likovnosti i javnosti mjesta Preko na otoku Ugljanu.

U glazbenom dijelu otvorenja ART promocija Preko 2013. Udruga žena “LUZOR” iz Preka otpjevala je nekoliko tradicionalnih pučkih pjesama iz bogate glazbene baštine Preka, a umjetnici: Kristina Zubčić iz Pridrage, Sylvija Perović iz Pariza, Branko Antunović iz Perušića kraj Benkovca i Duško Nonković iz Zadra kazivali su svoje stihove. Također, Branko Antunović je Pučkom otvorenom učilištu poklonio fotografiju iz ciklusa “VRTOVI SUNCA”.

preko2

Inače, ova umjetnička promocija svojevrsna je prezentacija različitih umjetničkih svjetonazora i viđenja prostora likovnosti. Obrisi, boje, linije, volumeni, prostor pojedinačno ili zajedno kao igra likovnih elemenata izražavaju posebnosti likovnih zakonitosti te u svojim suodnosima iskazuju novonastale umjetničke egzistencije. Umjetnicima se otvaraju prostori dodira s njihovom estetičkom univerzalnošću što upućuje na izvjesnost mogućnosti da se ostvaruju kao akteri i kreatori.

Na izloženim eksponatima primjetna su dva osnovna pristupa, u prvom likovna djela nastaju kompozicijom prirodnih oblika, a u drugom sama kompozicija postaje umjetnički cilj. U množini umjetničkih kreacija ostvaruje se osnovna težnja ove izložbe u Preku, a to je emaniranje fluida poticajnosti i pozitivnih vibracija.

preko1

Umjetnici koji sudjeluju na izložbi:

1. BRANKO ANTUNOVIĆ
2. RAFAEL ANDLOVIC
3. SUZANA BRAČIĆ
4. MILAN CIGLAR
5. SIMONA DULAR
6. ANITA IBUKIĆ
7. AHMET IBUKIĆ
8. KRISTINA JORDAN
9. TOMISLAV KOŠTA
10. KATARINA KRALJEV
11. BORIS MARTINOVIĆ
12. MARGITA MEGYERI ZUBČIĆ
13. DUŠKO NONKOVIĆ BUĆO
14. SYLVIA PEROVIĆ
15. BOŽO RUPČIĆ 
16. NEBOJŠA RUŽIČ VARDA
17. IRENA SIKIRIĆ RANČIĆ
18. MARIO TOMAS
19. KRISTINA ZUBČIĆ
20. RADE ZRILIĆ
21. BORIS ŽUŽA
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...