Linić popustio, PDV na ulaznice 10 posto

Od 1. srpnja, odnosno od dana ulaska Hrvatske u EU, na ulaznice za koncerte u Hrvatskoj plaćate će se snižena stopa PDV-a od deset post, umjesto sadašnjih 25 posto.

Predlaže se to Zakonom o PDV-u, odnosno njegovom konačnom verzijom, što ju je nakon rasprave u javnosti i Saboru, predložilo Ministarstvo financija a o kojoj bi Vlada trebala raspravljati na sjednici u četvrtak.

Tako je Ministarstvo financija dijelom udovoljilo zahtjevima glazbenika i onih koji se bave organizacijom koncerata, ali i svojih kolega iz Ministarstva kulture, javlja Novi list.

Ipak, Ministarstvo kulture tražilo, je kao i glazbenici, da stopa PDV-a na ulaznice bude najniža moguća odnosno pet posto, kako bi organiziranje koncerata u Hrvatskoj bilo konkurentno onim u zemljama EU gdje se na ulaznice naplaćuju snižene stope.

Linićevo ministarstvo to je odbilo uz objašnjenje da u zemljama EU koje imaju snižene stope PDV-a na ulaznice za koncerte ta stopa nije najnižih pet posto.

Ministarstvo je tek odlučilo popustiti i dati još jednu godinu odgode obrtnicima koji će do 1. siječnja plaćati PDV po naplaćenim fakuturama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...