Linić: “Rezultati u granicama očekivanog”

SDP-ov ministar financija Slavko Linić kazao je kako su prvi neslužbeni izborni rezultati SDP-a u granicama očekivanog te vladi daju odlučnost u provođenju reformi.

Vlada je dobila pozitivne ocjene za odlučnost u provođenju reformi, jer bez promjena neće biti boljih rezultata, rekao je Linić novinarima u središnjici stranke. Iz prvih rezultata, prema njegovim riječima, vidljivo je da reformski potezi vlade nisu stranku koštali gradonačelnika, načelnika, župana niti lista.

Uspjeh SDP-a u Splitu je, po njegovim riječima, rezultat predstavljanja novih ljudi. Rezultati tamo bit će izboreni u drugom krugu, mišljenja je Linić.

Linić je ipak kazao kako rezultate koje je SDP postigao u Zagrebu smatra neuspjehom. Pred građanima Zagreba je još uvijek mogućnost da u drugom krugu odluče kako će glasovati, zaključio je Linić.

Upitan pokazuju li rezultati u nekim sredinama kako ljudi ne žele promjene, obzirom da su već u prvom krugu pobijedili neki iza kojih se po medijima vuku korupcijske afere, Linić je odgovorio kako u Hrvatskoj još nije uspostavljen sustav koji bi omogućio da građani prepoznaju one koji su se ogriješili o zakon.

Iako nije bilo službeno najavljeno, novinari su očekivali da im se večeras obrati i predsjednik SDP-a Zoran Milanović no on to nije učinio. Kako se doznaje iz stranke, središnjicu na Iblerovom trgu, napustio je oko 22.30 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...