Linić: “Želimo da minus bude jedna prosječna plaća i da ga banka ne može preko noći ukinuti!”

Hrvatski ministar financija Slavko Linić izjavio je da Hrvatsku trenutno najviše opterećuje nelikvidnost i visoki zdravstveni doprinosi u odnosu na zemlje Europe. Linić je dao potporu prijavi Narodne banke Hrvatske koju su DORH-u podnijeli članovi Udruge Franak, te obećao da će nastojati regulirati odnose građana i banaka, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Linić je rekao da “Udruga Franak ima pravo poduzimati mjere za koje misle da su potrebne, pa i podići prijavu protiv Narodne banke s kojom se mi kao Vlada preko četiri mjeseca pokušavamo dogovoriti kako riješiti zaštitu građana od visokih kamatnih stopa”.

Ministar je ocijenio da više neraščišćenih ugovora i poslova između banaka i građana ne može biti, pa prema tome “minus na tekućem računu mora biti reguliran”.

“Imamo rješenje koje će biti predmet rasprave i zakon će ići na dva čitanja. Prijedlog Ministarstva financija je da dozvoljeni minus bude jedna prosječna plaća i da banka ne može preko noći ukinuti dogovoreni minus. Također, želimo ograničiti neograničen rast kamata na minus”, rekao je ministar financija Linić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...