Linić: “Želimo da minus bude jedna prosječna plaća i da ga banka ne može preko noći ukinuti!”

Hrvatski ministar financija Slavko Linić izjavio je da Hrvatsku trenutno najviše opterećuje nelikvidnost i visoki zdravstveni doprinosi u odnosu na zemlje Europe. Linić je dao potporu prijavi Narodne banke Hrvatske koju su DORH-u podnijeli članovi Udruge Franak, te obećao da će nastojati regulirati odnose građana i banaka, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Linić je rekao da “Udruga Franak ima pravo poduzimati mjere za koje misle da su potrebne, pa i podići prijavu protiv Narodne banke s kojom se mi kao Vlada preko četiri mjeseca pokušavamo dogovoriti kako riješiti zaštitu građana od visokih kamatnih stopa”.

Ministar je ocijenio da više neraščišćenih ugovora i poslova između banaka i građana ne može biti, pa prema tome “minus na tekućem računu mora biti reguliran”.

“Imamo rješenje koje će biti predmet rasprave i zakon će ići na dva čitanja. Prijedlog Ministarstva financija je da dozvoljeni minus bude jedna prosječna plaća i da banka ne može preko noći ukinuti dogovoreni minus. Također, želimo ograničiti neograničen rast kamata na minus”, rekao je ministar financija Linić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...