Ljeto će još pričekati: Stiže nam zahlađenje!

Ne spremajte još duge rukave, ali ni kišobrane. U drugoj polovini tjedna temperature će pasti, a kiša će mjestimice biti obilna. Na Jadranu će zapuhati bura.

Sutra će još biti djelomice sunčano vrijeme s promjenljivom naoblakom. U noći i ujutro kiša mjestimice na sjevernom Jadranu te u gorskim i središnjim područjima, a poslijepodne i navečer lokalnih pljuskova i grmljavine može biti i drugdje, posebno u Dalmaciji i Slavoniji.

Vjetar slab i umjeren jugozapadni, prema kraju dana na sjevernom Jadranu i jugo, a na srednjem i južnom sjeverac i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 13, na Jadranu između 11 i 16. Najviša dnevna uglavnom od 17 do 22°C, u Dalmaciji i Slavoniji i do 24°C.

 

U četvrtak pljuskovi i grmljavina

No, u drugoj polovini tjedna dolazi do znatnijeg osvježenja. Prevladavat će promjenjivo vrijeme s povremenom kišom, ponegdje i obilnom. Suho vrijeme uglavnom će prevladavati u Istri, dok će u Dalmaciji biti više kiše. Naročito u četvrtak, kad se očekuje više kiše, pljuskova i grmljavina. Puhat će umjerena bura i tramontana, a podno Velebita i s jakim udarima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...