Luci Vrgada 2 milijuna kuna

Potpisan ugovor o sufinanciranju rekonstrukcije i dogradnje glavnog gata u luci Vrgada. Ministarstvo pomorstva odobrilo 2 milijuna za projekt vrijedan 4 milijuna kuna.

Dobra vijest za žitelje Vrgade : odobrena su sredstva za sufinanciranje rekonstrukcije i produljenja glavnog gata u luci Vrgada.

Osam ravnatelja priobalnih županijskih lučkih uprava danas je s ministrom Sinišom Hajdašem Dončićem potpisalo ugovore o sufinanciranju radova u lukama, priopćili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. S područja Zadarske županije ugovor se odnosi na luku Vrgada. Ukupno je odobreno 26,5 milijuna kuna za ovu godinu koji će se u 9 luka uložiti u projekte izgradnje infrastrukture luka te obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture.

 

LUKOBRAN LUKE VRGADA – REKONSTRUKCIJA I PRODULJENJE GLAVNOG GATA

Sufinanciranje:2.000.000,00 kuna

-Ukupna procijenjana vrijednost radova – 4.260.000,00 kuna

-ostali sudionici u financiranju Županijska lučka uprava Zadar i Zadarska županija – 2.000.000,00 kuna

OPIS I CILJ PROJEKTA: izgradnja operativne obale za nesmetan prihvat brodova i brzih plovila u Luci Vrgada, radi sigurnog održavanja redovnih linija u povezivanju otoka Vrgade sa kopnom. Samim zahvatom omogućit će se redovito funkcioniranje Državne linije za javni pomorski prijevoz putnika sa i na otok Vrgadu, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Ministar je s ravnateljima razgovarao i o novinama koje donosi novi Pravilinik o lučkim područjima a trebao bi, kako su priopćili iz Ministarstva, uvesti više reda u korištenje luka odnosno vezivanja brodica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...