Makedonska veleposlanica posjetila Zadarsku županiju

Danas je u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila veleposlanica Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Daniela Karagjozoska. U Domu Županije primio ju je župan Stipe Zrilić s pročelnicima Marinom Dujmović Vuković, Milenom Ikić i Ivanom Šimunićem. Sastanku je nazočila i predstavnica makedonske nacionalne manjine u Zadarskoj županiji Mirjana Majić.

Župan je veleposlanicu upoznao s osnovnim podacima o Zadarskoj županiji, posebno istaknuvši prirodna obilježja, kvalitetnu prometnu povezanost, značajnu ulogu ribarstva i marikulture te turizma u gospodarstvu, kao i postojanje Sveučilišta. Veleposlanica je, zahvalivši na gostoprimstvu i naglasivši činjenicu da su hrvatski i makedonski narod oduvijek bili prijateljski, župana i suradnike informirala o svemu što je učinjeno u Makedoniji u posljednjih 7-8 godina kada se dogodio veliki gospodarski uzlet.

U razgovoru je zaključeno kako bi trebalo raditi na povećanju turističkog prometa s obiju strana, jer i Makedonija ima puno toga za ponuditi (poput skijališta, ljekovitih termalnih voda i dr.), kao i na suradnji gospodarstvenika. Veleposlanica je čestitala RH na skorom ulasku u EU izrazivši nadu da će i Makedonija uskoro dobiti datum za početak pregovora. Ističući još jednom svoje zadovoljstvo posjetom Zadarskoj županiji, uputila je županu poziv da sa suradnicima i zainteresiranim poduzetnicima posjeti Makedoniju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...