Microsoft i Samsung idu u utrku za proizvodnju ‘pametnih’ naočala?

Bilo je samo pitanje vremena kad će drugi tehnološki giganti krenuti u utrku za osvajanje srca ljubitelja uređaja kao što je Google Glass. Prema napisima medija, Microsoft i Samsung su zainteresirani za svoj dio kolača.

Naime, Android Authority prenosi kako Samsung i Microsoft smatraju da su upravo takvi prijenosni računalni uređaji budućnost, a u roku od šest mjeseci mogli bismo vidjeti i njihove naočale. Nije to nimalo čudno, kad se uzme u obzir da je Samsung jedan od najvećih proizvođača pametnih uređaja, koji su pogonjeni Googleovom platformom Android. Ukoliko Google napravi sličnu, otvorenu platformu i za Glass, Samsung bi mogao dominirati i u tom području.

Istovremeno, Microsoft nije vođa u području smartphoena, ali ima dobre veze s proizvođačima hardvera. Navodno je zainteresiran i za razvoj naočala koje bi bile kompatibilne s igraćom konzolom Xbox, dok bi pravio i softver za razne proizvođače hardvera – baš kao što Windows i Windows Phone funkcioniraju na raznim uređajima, piše Netokracija.

Ukoliko dođe do proizvodnje naočala i od drugih proizvođača, očekuje se da će cijena biti znatno niža od Googleovih, koje koštaju 1500 dolara.

Možete li sebe zamisliti s parom takvih naočala kroz nekoliko godina?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...