Microsoft nije povrijedio Googleove patente

Američka komisija za međunarodnu trgovinu potvrdila je svoju raniju presudu (PDF dokument) prema kojoj Microsoft nije prekršio Googleove (Motoroline) patente u svojoj igraćoj konzoli Xbox.

Naime, istaknuto je kako neće preispitati svoju presudu od 22. ožujka ove godine, kada je utvrđeno da Microsoft ne krši Motoroline patente, koji su sada u vlasništvu Googlea, u svojoj igraćoj konzoli Xbox. Time je uklonjena potencijalna mogućnost zabrane prodaje Microsoftove konzole u SAD-u.

Motorola Mobility je pokrenula tužbu protiv Microsofta u studenom 2010. navodeći kako Microsoft u svojoj igraćoj konzoli Xbox 360 i “pametnim” mobilnim telefonima krši njihove patente vezane uz bežične tehnologije i kodiranje videa. Originalno je spor pokrenut zbog pet patenata, no na kraju je njihov broj sveden na samo jedan, vezan uz tehnologiju za bežičnu komunikaciju. U početku je izgledalo kako će Motorola dobiti spor, odnosno prva presuda je bila kako Microsoft krši četiri od pet spornih patenata, no kasnije je ta presuda poništena.

U Microsoftu ističu kako je ova odluka pobjeda za korisnike Xboxa i potvrđuje njihovo uvjerenje kako Google nema pravo blokirati prodaju njihovih proizvoda.

Naravno, u Googleu (Motoroli) nisu zadovoljni ovakvom odlukom, te su istaknuli kako razmatraju mogućnosti za daljnje korake.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...