Milić u Hajduku do 2015: Na Poljudu odgajaju ‘novog Tudora’

Antonio Milić, talentirani 19-godišnji branič Hajduka, produljio je ugovor sa splitskim klubom do ljeta 2015. godine – objavio je predsjednik Marin Brbić. ‘Dogovorili smo se doslovce za pet minuta’, kazao je, pa najavio da će upravo Milić biti okosnica Hajdukove momčadi u sezonama koje dolaze.

Nahvalio ga je i novi trener Igor Tudor, koji u njemu vidi jedan od najvećih potencijala hrvatskog nogometa, i to upravo na ‘njegovoj’, stoperskoj poziciji. ‘Dobro, za razliku od mene on je ljevak , a u omladinskom pogonu igrao je na mjestu zadnjeg veznog i to mu je donijelo koordinaciju i tehniku. No, bolje je biti vrhunski stoper nego dobar zadnji vezni, pa će Antonio ubuduće igrati na toj poziciji. To je moja odluka i uvjeren sam da će se uskoro pretvoriti u stožernog igrača’, kazao je Tudor, nekoliko puta naglasivši da iznimno cijeni kvalitete igrača koji je, usprkos juniorskim godinama, već odradio jednu sezonu u seniorskoj momčadi. Njegov zadatak je, kaže, osigurati da Milić dobije pristojnu minutaži i stekne rutinu igranja.

‘Drago mi je što sam produžio ugovor, nadam se da ću svojim igrama i zalaganjem doprinijeti rezultatima i da ću osvojiti nešto. Meni najviše odgovara mjesto stopera i vjerujem da ću sada na tom mjestu pokazati mnogo više nego do sada’, kazao je Milić.

Hajdukov predsjednik Marin Brbić nije želio povlačiti paralele s ostalim igračima kojima uskoro istječe ugovor s klubom, iako je slučaj Franka Andrijaševića cijelo vrijeme visio u zraku. ‘Ovo je poruka svima da najprije trebaju ostvariti afirmaciju u vlastitom klubu, a tek onda eventualno tražiti angažman u inozemstvu. Antonija ne namjeravamo prodavati osim ako se poja vi nekakva zbilja, ali zbilja nemoralna ponuda’, kazao je Brbić.

‘Što se tiče ostalih igrača, sjest ćemo zajedno trener, ostatak struke i ja, pa ćemo zauzeti čvrst stav’, dodao je Hajdukov predsjednik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...