Modrić sjajnim golom zaokružio Realovu golijadu

Nogometaši Reala ostvarili su visoku 6:2 pobjedu protiv Malage u 35. kolu Primere, a među strijelcima je bio i naš Luka Modrić.

Modrić je svoj treći pogodak u Primeri ove sezone postigao udarcem lijevom nogom s 20-ak metara, a lopta se od lijeve vratnice Malagina gola odbila paralelno do druge, te pritom prošla gol-liniju. Zanimljivo, Modrić je u dresu Reala postigao četiri pogotka (tri u Primeri, jedan u Ligi prvaka) i to sva četiri izvan šesnaesterca! Nakon Patricka Eberta i Beñata Modrić je treći najbolji ‘topnik’ izvan šesnaesterca u ovoj sezoni.

Inače, gol hrvatskog reprezentativca bio je za vodstvo Reala 5:2.

Prvo poluvrijeme utakmice bilo je krcato prilikama, akcijama, “incidentima”… Sve je započelo u 3. minuti kada je ubacivanje iz kuta Luke Modrića glavom sjajno u gornji lijevi kut pospremio Raul Albiol. Prednost domaćina trajalo je svega 12 minuta kada Roque Santa Cruz svojim 8. pogotkom sezone vraća stvari na početak.

No, kada je Sergio Sanchez u 21. minuti srušio s leđa Cristiana Ronalda u svom kaznenom prostoru, te pritom zaradio crveni karton, gosti su praktički bili osuđeni na propast. Portugalac je promašio jedanaesterac, točnije nogom mu ga je obranio Willy Caballero, koji se pritom i ozlijedio, ali ipak iskupio četiri minute kasnije kada je postigao svoj 34. pogodak u sezoni.

Samo sedam minuta kasnije proigrao je Mesuta Özila, koji fintom izbacuje svog čuvara, te lakoćom matira ozlijeđenog Caballera (izašao pretkraj poluvremena), a svoju drugu asistenciju večeri Ronaldo upisuje u prvoj minuti sudačke nadoknade kada nesebično u dvoboju s vratarom poslužuje Benzemu s desne strane, koji neumoljivo pogađa “praznu” mrežu.

Benzeminu pogotku prethodio je sjajan na drugoj strani, kada je Antunes prekrasno naciljao rašlje gola Diega Lopeza.

Točku na “i” efikasne utakmice stavio je Angel di Maria, kojem je loptu dodao Brazilac Fabinho, koji je pak upisao debi u dresu Reala. Di Maria je, spomenimo, u 65. minuti zamijenio Modrića na travnjaku.

Realov zaostatak za Barcelonom na prvenstvenoj ljestvici sada iznosi osam bodova uz utakmicu više, no ukoliko momčad Tita Vilanove za četiri dana slavi kod Atletico Madrida, tada će i matematički osigurati povratak naslova u katalonsku prijestolnicu.

U ranije odigranoj utakmici Atletico je kao gost slavio kod Celte, te i matematički osigurao direktan nastup u Ligi prvaka iduće sezone. Strijelci su bili Diego Costa, Juanfran i Radamel Falcao, dok je za domaćine u 84. minuti smanjio Augusto Fernandez. Gol potonjeg značio je ujedno i prekid sjajne serije belgijskog golmana na vratima Atletica, Thibauta Courtoisa, koji je 680 minuta u gostima bio bez primljenog pogotka!

Time je oborio klupski rekord Abela Resina iz sezone 1990/1991, koji je u gostima bio netaknute mreže 613 minuta. Zanimljivo, upravo je Resino trener Celte iz Viga, te je iz “prvog reda” gledao kako njegov klupski rekord pada.

Ovim je porazom Celta vrlo blizu ispadanja u niži rang, iako je do kraja ostalo još devet bodova za zgrabiti. Od zone spasa, uz utakmicu više, ju dijeli tek dva boda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...