Mrsić laže, upozoravaju sindikati

Predstavnici sindikata javnih i državnih službi okupili su se danas ispred zgrade Vlade, gdje su htjeli upozoriti na, kako kažu, ponovljene neistinite tvrdnje ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića o tome da su u pregovorima tražili povrat 1,7 milijardi kuna.

Na Markovu trgu razvili su transparent na kojem je pisalo: “Ministre Mrsiću – lažete. Nismo tražili povrat 1,7 milijardi kuna. Svjedoci – ministri Linić i Bauk”.

Anica Prašnjak iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara rekla je da su njihovi zahtjevi izvrnuti i da je javnost krivo informirana, a takav nered i manipulaciju stvorio je svojim izjavama ministar Mrsić.

Iz Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi poručuju kako su ih izjave ministra Mrsića zaprepastile te izazvale ogorčenje i gnjev, zbog čega su danas neplanirano odlučili uputiti mu javni odgovor.

Ne tražimo povrat sredstava sada nego onda kad našoj državi konačno krene. Mi smo spremni čekati, rekla je Ljubica Pilić, ali i dodala da pripreme za štrajk idu dalje.

HDZ i SDP – sve to dođe na isto. Tako su nas lagali i HDZ-ovci. Svaka politika laže, manipulira i vara javnost, ustvrdio je predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić te naglasio da sindikat stalno traži isto – dogovor o povratku prava u budućnosti, kad bude sredstava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...