Na jesen uređenje Jazina kod Veslačkog doma

Unatoč obilnoj kiši zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić i zadarski župan Stipe Zrilić obišli su jučer tek izgrađenu rivu u Jazinama. Zajednički je to projekt Grada Zadra i Županijske lučke uprave vrijedan 8,2 milijuna kuna. Dodatno hortikulturno uređenje uvale koje se jučer, zbog kiše nije moglo završiti, koštalo je dodatnih 80.000 kuna, a komunalno opremanje 30.000 kuna.

Zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić je rekao da su osim uređenja šetnice u širini četiri metra, iz uvale izvađene velike količine mulja.

– No ono što je vrlo važno jest da smo ovdje na Relji i kod Veslačkog doma, stavili dodatne cijevi za oborinske vode i što se tiče probe po ovoj velikoj kiši, izgleda da sve funkcionira. No ovih, nekoliko dana po završetku radova, već vidimo da su građani prihvatili ovu šetnicu, uživaju sjedeći na klupama pa se nadam da će Jazine postati novo stjecište Zadrana, rekao je u uvodu male konferencije za novinare gradonačelnik Vrančić držeći u ruci fotografiju Jazina prije izgradnje zgrade Ljepotice.

Kao što je otprije poznato, osim rive u Jazinama, Grad Zadar i Županijska lučka uprava zajednički grade 2,2 milijuna kuna vrijednu rivu u Velom Ižu koja bi trebala biti gotova sljedeći tjedan. Kao jedan od prioriteta izgradnje riva na području grada Zadra, već na jesen bi trebalo početi uređenje dijela Jazina oko Veslačkog doma. Istezalište za brodove ostat će netaknuto, ali će biti uređen neuređeni dio rive. Za pred kraj godine planiran je početak uređenja rive u Petrčanama, što će biti jedan od većih projekata. Zadarski župan Stipe Zrilić naglasio je da je obnova Jazina dobar model suradnje Grada i Županije. U tijeku je, kaže župan Zrilić, uređenje luke na otoku Vrgadi gdje su sredstva udružena između Županijske lučke uprave i Ministarstva prometa.

Najvažnija zadarska riva jest ona oko Morskih orgulja koje od jučer, opet sviraju. Po zadarskom gradonačelniku, sviraju još i bolje nakon što su cijevi vraćene s remonta iz Zagreba. Gradonačelnika je zabrinuo negativni medijski kontekst Morskih orgulja i Pozdrava Suncu, tih urbanih instalacija po kojima je Zadar nadaleko poznat.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...