GONG OBJAVIO CIJELI NIZ NEPRAVILNOSTI NA BIRALIŠTIMA

Na Viru kupovali glasove za 200 do 500 kuna

Facebook/Twitter

GONG je izvijestio kako je na lokalnim izborima do 16 sati zaprimio prijave građana o dva različita pokušaja kupovine glasova. Građanima je, naime, ponuđeno 200 do 400 kuna ako kandidatima predoče dokaz u obliku fotografije na mobitelu. Pokušaji kupovine dogodili su se u Slavonskom Brodu i Viru, a u slučaju iz Podstrane ne spominje se materijalna korist.

Brojne dojave o nepravilnostima odnose se na profesionalnost biračkih odbora, javljaju iz GONG-a. Tako su članovi biračkog odbora u Đakovu, Voćinu i Splitu upućivali birače za koga glasati, a u Voćinu, Funtani, Unešiću i Sućuraju zabilježeno je da kandidati neometano stoje ispred biračkog mjesta. U Trpinji, Mikleušu, Svetom Petru u Šumi, Slavonskom Brodu, Trogiru, Velikoj Gorici, Dubravi, Čulicama, Cerniku i Banićevcu utvrđena je nedostatna tajnost glasanja, a u Slavonskom Kobašu neprimjerena uređenost biračkog mjesta.

GONG dodaje kako građani dojavljuju i neprimjereno ponašanje raznih političkih stranaka, nezavisnih lista i pojedinačnih kandidata koji pozivaju na glasanje za određenog kandidata. Kandidati skupljaju i voze birače na biračka mjesta u Požegi, Gračacu, Gornjim Bogićevićima, Udbini, Vrhovinama – Rudopolju i Sesvetama, a u Velikom Grđevcu zabilježeno je zastrašivanje birača – korisnika centra za pomoć u kući.

“Istovremeno, građani dojavljuju i skupljanje potpisa za referendumsku inicijativu u neprimjerenoj blizini biračkih mjesta (općina Kaštelir-Labinci, Banjole, Vinkuran, Špansko, Sopot, Vrbani, Velika Gorica). Najbrojnije prijave odnose se na kršenje izborne šutnje od strane stranačkih i nezavisnih kandidata i to: dijeljenjem letaka (Batina, Kukljica, Velika Gorica, Vodice, Vukovar, Zagreb), slanjem sms poruka (Đakovo, Split, Zagreb, Župa Dubrovačka, Novska, Petrinja, Istra, Zagreb, Osijek, Ladimirevci, Našice, Split) i e-mailova (Split, Zagreb), telefonskim pozivima (Osijek, Slavonski Brod, Split, Zadar, Zagreb) te promocijom kroz lokalne medije (Vukovar) i putem Facebooka te na misi (Rudine)”, izvijestio je GONG.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar