Najmanji obrtnici Zadarske županije

Nakon godinu dana vrijednog rada najmanjih obrtnika Zadarske županije jučer su u Dječjem vrtiću Ciciban u Zadru prezentirani rezultati projekta “Stari obrti”. Projekt se kroz godinu dana aktivno odvijao u vrtićima diljem Hrvatske, dok je nositelj projekta za Zadarsku županiju dječji vrtić Sunce na čelu s ravnateljicom Anom Dunatov.

U sklopu projekta krajem prošle godine u Kneževoj palači održana je radionica u kojoj su sudjelovali polaznici vrtića, a Edita Tošić, koordinatorica projekta, pojasnila je kako su nakon višemjesečnog rada, tijekom kojeg su predstavljena 22 obrta po gradskim, županijskim i privatnim vrtićima, odlučili prezentirati na jednom mjestu što se sve radilo. Ujedno, povod je bila i 100. obljetnica izlaska romana “Čudnovate zgode šegrta Hlapića” Ivane Brlić Mažuranić koja je stvorila književni lik koji u Hrvatskoj simbolizira obrtništvo.

Ravnateljica Dunatov istaknula je kako su vrtići Zadarske županije apsolutni rekorder u Hrvatskoj po broju obrta o kojima su mališani učili, a među njima su bili izrada spare, paška čipka, šokol našeg kraja, zlatarstvo, ribarstvo, vuna i drugi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...