Nakon što je odstranila dojke, Angie će ukloniti i oba jajnika

Kako piše časopis People, poslije hrabre odluke nakon koje je odstranila obje dojke jer je saznala da ima 87 posto šanse oboljeti od raka dojke, Angelina Jolie (37) planira ukloniti i jajnike prije nego što navrši 40 godina.

Ovu operaciju napravit će jer postoji još i rizik od pedeset posto da bi mogla oboljeti od raka jajnika. Kad završi s ovim postupkom, glumica više neće moći imati biološku djecu, no uvijek će joj ostati mogućnost posvajanja.

Na ovaj potez zasigurno ju je nagnala i sudbina njezine majke, Marcheline Bertrand, koja je 2007. godine nakon osam godina borbe umrla od spomenute bolesti.

Angelina i zaručnik Brad Pitt (49) imaju troje biološke djece, Shiloh (6) i četverogodišnje blizance Knox i Vivienne, te troje posvojene djece Maddoxa (11), Paxa (9) i Zaharu (8).

 

Podrška sa svih strana svijeta

Nakon što je u kolumni u New York Timesu Angelina objavila da se podvrgnula dvostrukoj mastektomiji, sa svih strana svijeta stizale su joj poruke podrške i ohrabrenja, a ona se u pismu zahvalila suprugu i svojoj djeci koja su cijela tri mjeseca, koliko je trajao postupak, bili uz nju.

– Sve sam ovo ispričala kako bih drugim ženama iskreno rekla da odluka o mastektomiji nije laka, ali sad sam sretna što sam tako odlučila. Moja djeca se ne trebaju bojati da će me izgubiti zbog raka dojke – zaključila je glumica u svom pismu.

Američka voditeljica Barbara Walters u svojoj emisiji The View otkrila je da je uklonila oba jajnika nakon što je njezina sestra umrla od raka.

– Nije isto kao ukloniti grudi jer ljudi to ne vide, ali odlučila sam preventivno reagirati. To je bila moja odluka – otkrila je voditeljica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...