Nazor o ostanku u Zadru: “Da, uz dugoročan program!”

Ovisno o ishodima utakmica posljednjeg kola, Zadar Ligu za prvaka može zaključiti na drugom ili trećem mjestu. Drugi će biti u slučaju da večeras pobijedi u Šibeniku te mu vječni rival Cibona napravi uslugu i u gradskom okršaju nanese Cedeviti treći poraz. U svim ostalim kombinacijama, Zadrani bi završili na trećoj poziciji, a glavni razlog zašto sada nisu u borbi i za »jedinicu« je domaći poraz od Jollyja prije dvadesetak dana. Zato Ante Nazor kaže.

– Nadam se da će za ovu utakmicu proraditi naš dišpet, da im se osvetimo za jedini kiks u Ligi za prvaka. Taj poraz u našoj dvorani je sigurno dodatan motiv da u posljednjoj utakmici ligaškog dijela upišemo pobjedu. Ona nam je vrlo bitna i zato što bi u slučaju pobjede Cibone nad Cedevitom zauzeli poziciju više. Mnogo bi nam značilo da imamo više utakmica pred domaćom publikom – kaže trener Zadra.

Više puta je trener Zadra kazao kako o nekim stvarima neće govoriti dok i službeno ne ostvari glavni ovosezonski cilj. Sada, kada je plasman u ABA ligu i teoretski osiguran, upitali smo ga hoće li i sljedeće sezone sjediti na klupi Zadra?

– Ljudi u klubu, koji su stali iza mene, htjeli su mi produžiti ugovor, koji ističe 1. lipnja. Smatram da, ako ćemo biti jedini klub s Jadrana u Jadranskoj ligi, to je težina i odgovornost na svim razinama. Ne samo moja, nego i uprave, igrača i logistike, koja mora biti na vrhunskoj razini. U tom slučaju sam za. Ako ćemo napraviti ozbiljan i dugoročan sportski program, ne bih želio ići ni u koju drugu sredinu, nego ostati u Zadru. Dokazali smo da smo sposobni afirmirati igrače, koji još nisu bili definirani i to je novi »trademark« ovoga kluba i pravac kojim treba ići – kazao je splitski stručnjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...