Nazor: “Pobjedom bi se dosta toga riješilo!”

Ante Nazor je na klupi Zadra dobio sve tri utakmice protiv svog matičnog kluba. U ABA ligi je bilo 75:78 na Gripama i 85:68 na Višnjiku, dok je u 4. kolu Lige za prvaka, prije malo manje od mjesec dana, u splitskoj dvorani završilo 61:75. Zadar je favorit i u četvrtom ovosezonskom dalmatinskom derbiju, vrlo vjerojatno i posljednjem, koji se igra u neuobičajenom terminu od 20.30 sati.

– Nadam se da će biti određenog naboja, mada sumnjam da će biti onoliki, koliki je bio na posljednjoj utakmici ABA lige, koja je odlučivala o mnogo toga. Splićani su u dobroj formi i to potvrđuje njihova posljednja utakmica s Cedevitom na Gripama, gdje su bili u egalu do minutu i pol prije kraja. Pomalo im se vraćaju iskusniji igrači, a mlađi ulaze u formu. Moramo biti maksimalno unutra i ispoštovati naše kriterije. Ovom pobjedom bi dosta toga riješili – kaže Ante Nazor.

Matematika kaže da bi Zadar mogao teoretski osigurati ABA ligu u utorak u Rijeci, naravno, ako prvo pobijedi Split.

– Moramo ići utakmicu po utakmicu i u hodu rješavati naše probleme, koji su evidentni. To je živ proces. Neki kažu da smo se izvukli u Zagrebu i Sinju, ali neki su se protiv nas izvukli. Sve je to dio priče. Ova momčad ima potencijal da raste i da u ovih mjesec dana digne formu. Moramo biti fokusirani na to da što prije osiguramo ABA ligu sljedeće sezone, što je u ovom trenutku velika stvar za klub.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...