Ni jugo niti kiša nisu omeli osmi gastrostol

Hvala tolikim prijateljima Biograda na ovom veličanstvenom odaziv i tome što ih ni ovo vrijeme, jugo s stalnom prijetnjom kiše, nije omelo u dolasku i druženju s nama, u prikazu ovog bogatstva koje u spletu folklora, gastronomije, enologije, suvenira i izvornih proizvoda iz cijele zemlje i niza prijateljskih nam zemalja ovdje prikazujemo. Biogradski najveći stol time se potvrđuje kao nezaobilazna manifestacija koju i neprilike vremena ne mogu omesti, kazao je na svečanosti u Biogradu direktor TZ Ivo Eškinja, alfa i omega ove već čuvene manifestacije. Bio je s njim i dogradonačelnik Marijan Stopfer zadovoljan što se i ovim Biograd potvrđuje kao turistički kapitalac.

U Biograd je došao Dragutin Ranogajac, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, a Ivo Bašić savjetnik u Ministarstvu turizma ovdje je već niz godina jer je zadaća turizma da poveže domaće proizvođače i turizam. A ova manifestacija eto već godinama o tome svjedoči.

Mažoretkinje, limene glazbe, folklorne i pjevačke skupine iz desetaka gradova i inozemstva prodefilirale su među kilometarskim stolovima s 400 izlagača iz svih dijelova Hrvatske na kojima su stajale nevjerojatne delicije, radovi vrijednih ruku, izvorni proizvodi.

Orkansko jugo i prijetnja kišom nisu spriječili dolazak gostiju. Prema našoj procjeni u Biograd na gastrostol je unatoč nevremenu došlo 25.000 posjetitelja.

Tradicionalna manifestacija kojom se već osmu godinu zaredom u centru Jadrana povezuje zelena i plava Hrvatska te tako otvara glavna turistička sezona unatoč svemu je više nego uspjela. Trajat će do 2. lipnja uz niz događanja.

Festival je to izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora.

Naravno da se ovdje i gosti, i veseli, i trguje. Mnogobrojni, posebno mali, proizvođači specifičnih delicija ovdje su u svom standardnom načinu plasmana proizvoda. Bilo je svega, a nije nedostajalo ni medijske pažnje pa se osim našim medija ovdje imalo priliku vidjeti i kolege sa slovačke televizije, uz naše domaće snage.

Bilo je Slovaka, Čeha, Mađara, Slovenaca, Bosanaca, Austrijanca, gradišćanskih Hrvata, a domaćih od Slavonije i Baranje, Zagorja, Međimurja, do gostiju iz drugih dalmatinskih sredina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...