Novi prilog temi Gaženica

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić danas će boraviti u radnom posjetu Zadru, a u sklopu kojeg će posjetiti i Gaženicu, koja je trenutačno aktualna, goruća tema predizborne kampanje lokalnih izbora u Zadru.

Ministar će ujutro posjetiti Split, a oko podne stići u Zadar. U Zadru će prisustvovati Skupštini Zračne luke, nakon čega će se uputiti u obilazak luke Gaženica, gdje je u 14 sati predviđeno davanje izjave za medije.

Ministar Hajdaš Dončić potom će obići Lučku kapetaniju i Lučku Upravu Zadar.

Kod Zračne luke, vjerojatno, je isticanje postignutih rezultata u njezinom razvoju i uvećanju prometa. Očekuje se moguće i odgovor na pitanje bitno za njen daljnji razvoj – produljenje piste civilnog aerodroma o čemu su otpočeti razgovori s MORH-om, a postoje nade u aplikacije prema EU fondovima.

No svakako je centralna stvar obilazak Gaženice.

Nakon natječaja za treću fazu gdje su se tražile moguće uštede i pristiglih visokih ponuda Ministarstvo je zastalo s investicijom. Ovog je trenutka otvoren natječaj, odnosno poziv zainteresiranim ulagačima putem londonskog Llyodsa da iskažu interes za preuzimanje koncesije i dovršenje te faze. Po sadašnjem projektu i pristiglim ponudama koštala bi 50-ak milijuna eura. Bez obzira na to što je (povoljan) kredit za dovršenje osiguran, a i u dosadašnjim fazama su stvorene uštede u planiranom trošku, zastalo se u daljnjoj realizaciji, jer je prevladalo mišljenje nadležnih ministarstava da je preskup.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...