Osobito se ne poštuje institut prekovremenog rada

Radni odnosi i prijem Zakona o radu u praksi bila je jučer tema seminara. Organizator seminara je Udruženje obrtnika Zadar u suradnji s HGK županijskom komorom Zadar i Obrtničkom komorom Zadarske županije. Radni odnosi i radno vrijeme, kolektivni ugovori i pravo na plaću te ovlasti inspekcije i sudski postupci bili su teme koje su jučer dominirale seminarom u zadarskom hotelu Kolovare.

Cilj seminara je upoznati poslodavce s propisima iz radnog prava kako bi se smanjio broj sudskih postupaka i izbjegao veliki broj plaćenih kazni. Ulazak u EU neće u velikoj mjeri promijeniti obveze hrvatskih poslodavaca prema radniku. Naglasak će biti na obveze sklapanja ugovora o radu i prijave radnika mirovinskom i zdravstvenom osiguranju i sve evidencije koje su dužni voditi, rekla je Marija Zuber savjetnica u časopisu Računovodstvo i financije.

Najviše prekršaja je u evidencijama o radnom vremenu i radnicima, posebice prekovremenom radu. Tu je i onemogućavanje korištenja dnevnog i tjednog odmora te zloporaba prekovremenog rada i isprava o plaći. Po Zuberovoj, osobito se ne poštuje institut prekovremenog rada koji zakon poznaje kao institut više sile ili iznenadnog povećanja opsega posla. Ako se primjećuje da radnici stalno rade prekovremeno, onda je poslodavac dužan zaposliti još jednog radnika pa makar na skraćeno radno vrijeme.

Ako radnik ne dobije naknadu za prekovremeni rad, može to sudskim putem zatražiti. Inspekcija rada je dužna postupiti po prijavi svake osobe, pa i po anonimnoj prijavi. Na drugu stranu, postoje i sankcije koje radnik traži sudskim putem i na račun kojih može ostavriti ne samo isplatu naknade za svoj prekovremeni rad, nego i pripadajuće kamate te ukinuti one akte poslodavaca koji nisu u suglasuju sa Zakonom o radu, rekla je između ostalog Marija Zuber.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...