Otvoren novoizgrađeni objekt mrtvačnice s kapelicom

Arhiva, ilustracija
U nedjelju, 12. svibnja 2013. godine, u 20 sati na mjesnom groblju u Viru održana je svečanost otvaranja i blagoslova nove zgrade mrtvačnice s kapelicom, dvoranom ispraćaja te uredskim i ostalim popratnim prostorijama. Objekt je blagoslovio virski župnik don Tihomir Vulin, a otvorenim ga je proglasio načelnik Kristijan Kapović.
U svojem govoru načelnik Kapović je istaknuo kako Vir sada ima suvremeni objekt za dostojan ispraćaj pokojnika, a najavio je i skori početak uređenja čitavog prostora groblja.
Prema arhitektonskom projektu koji je izrađen u Arhitektonskom studiju “Rene” iz Zadra bruto površina mrtvačnice iznosi 269,43 m2, od čega 114,20 m2 otpada na zatvorene prostore. U objektu se nalazi kapelica, dvorana oproštaja, poseban prostor za rodbinu pokojnika, prostor s hladnjačom, ured za službenika groblja te sanitarni čvor. Između kapelice i dvorane oproštaja nalazi se prostor za oproštaj na otvorenom.
U objekt je investirano 2,2 milijuna kuna, uključivši PDV. Investitor je komunalno poduzeće “Vir održavanje” u čijoj je nadležnosti održavanje mjesnog groblja, pa će, kao takvo, upravljati i novoizgrađenom mrtvačnicom. Radove je izveo Građevinski obrt “Špelić” iz Slunja.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar