Otvoren novoizgrađeni objekt mrtvačnice s kapelicom

U nedjelju, 12. svibnja 2013. godine, u 20 sati na mjesnom groblju u Viru održana je svečanost otvaranja i blagoslova nove zgrade mrtvačnice s kapelicom, dvoranom ispraćaja te uredskim i ostalim popratnim prostorijama. Objekt je blagoslovio virski župnik don Tihomir Vulin, a otvorenim ga je proglasio načelnik Kristijan Kapović.
U svojem govoru načelnik Kapović je istaknuo kako Vir sada ima suvremeni objekt za dostojan ispraćaj pokojnika, a najavio je i skori početak uređenja čitavog prostora groblja.
Prema arhitektonskom projektu koji je izrađen u Arhitektonskom studiju “Rene” iz Zadra bruto površina mrtvačnice iznosi 269,43 m2, od čega 114,20 m2 otpada na zatvorene prostore. U objektu se nalazi kapelica, dvorana oproštaja, poseban prostor za rodbinu pokojnika, prostor s hladnjačom, ured za službenika groblja te sanitarni čvor. Između kapelice i dvorane oproštaja nalazi se prostor za oproštaj na otvorenom.
U objekt je investirano 2,2 milijuna kuna, uključivši PDV. Investitor je komunalno poduzeće “Vir održavanje” u čijoj je nadležnosti održavanje mjesnog groblja, pa će, kao takvo, upravljati i novoizgrađenom mrtvačnicom. Radove je izveo Građevinski obrt “Špelić” iz Slunja.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...