Pag domaćin Krav Maga seminara samoobrane

U petak, 3. i subotu, 4. svibnja, grad Pag biti će domaćin Krav Maga seminara samoobrane u realnim situacijama. Seminar je u potpunosti besplatan za sve polaznike, koji žele naučiti nešto više o samoobrani i ponašanju prilikom fizičkog napada. Organizatori ovog seminara samoobrane su ; Krav Maga centar  Rijeka, Grad Pag i TJstudio, a pokrovitelji kompletnog seminara su Grad Pag i TZ grada Paga, također ovom prilikom zahvaljujemo se i OŠ Juraj Dalmatinac iz Paga na ustupljenoj školskoj dvorani.

Seminaru mogu prisustvovati osobe starije od 16 godina, bez obzira na spol. Kroz seminar polaznici će se upoznati sa raznim prijetnjama na koje mogu odgovoriti Krav Maga obranom; situacije u diskotekama i noćnim barovima, gušenja, borba na tlu, prijetnje, prijetnje oštrim predmetima, i sl.

Seminaru će uz instruktore iz Krav Maga centra Rijeka prisustvovati i petnaestak članova Krav Maga centra iz Rijeke, Zagreba i Karlovca.

 

Plan seminara

Petak, 3. travnja 2013

 • 18:00 okupljanje i prijava sudionika na gradskoj plaži u Pagu ( ispred caffe bara Azzuro 2.)
 • 18:20 pozdravna riječ Krav Maga instruktora te predstavljanje plana seminara
 • 18:30 predstavljanje tehnike (borba u uvjetima smanjene vidljivosti – noć, dim i sl.)
 • 19:00 početak prvog djela seminara (borba u realnim situacijama, gušenja, ground fight, simulacija napada u diskotekama i noćnim klubovima uz flash svjetla, korištenje raznih predmeta kao oružje – pijesak, ključevi, mobitel, šminka i sl.)

 

Subota, 4. travnja 2013

 • 09:30 okupljanje sudionika ispred športske dvorane OŠ Juraj Dalmatinac u Pagu te nastavak drugog djela seminara u “maloj dvorani” (moguć je upis novih polaznik, koji su bili spriječeni prethodni dan)
 • predviđena pauza od 1 sat – prema dogovoru sa sudionicima seminara
 • 15:00 sati završetak seminara i pozdravna riječ instruktora

 

Što je Krav Maga?

Krav Maga je praktična metoda borbe koja obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada. Krav Maga obučava samoobranu, borilačke i borbene vještine, kao i vještine zaštite drugih, a sve to na jedinstven i jednostavan način učenja.

Krav Maga je nastala u Izraelu, pod pritiskom realnih životnih zahtjeva i uvjeta. Metodu je osnovao  Imi Lichtenfeld, a nastavio  razvijati i modificirati  Eyala Yanilov te vrhunski instruktori  Međunarodne Krav Maga federacije (International Krav Maga Federation- IKMF).  IKMF su  priznale i podržale Izraelske Obrambene snage (IDF) i Sibata, a Krav Magu upotrebljavaju vojne snage, policijski odredi i tajne službe (CIA i FBI) iz cijeloga svijeta.

Krav Maga je horizontalan sistem, s jedinstvenim i logičnim pristupom. Laka je za učenje i pamćenje, izvodi se prirodno, instinktivno i praktično se može upotrijebiti pod stresnim uvjetima. Jedan od važnijih komponenata  Krav Mage je jedinstvena pedagogija, metodologija i način obuke. Krav Maga obrađuje slijedeće teme:

 • Predostrožnost, prevencija, izbjegavanje i odstupanje
 • Bacanja i padove u svim mogućim uvjetima, pravcima i uglovima
 • Napade i kontranapade, izvedene na sve moguće ciljeve, distance, domete, uglove i pravce, te izvedene iz svih mogućih položaja
 • Uporabu svih mogućih uobičajenih predmeta i objekata u obrambene svrhe
 • Obranu od nenaoružanih napada: udaraca rukama, nogama i ostalim dijelovima tijela
 • Oslobađanje od svih vrsta zahvata i držanja

Kompletan seminar je rađen na volonterskoj bazi, kao i cijela organizacija, a cilj nam je promicanje borilačkih sportova kod mladih i povećanje svijesti o sigurnosti u društvu osobito kod žena. Na seminar je potrebno ponijeti; tenisice, trenirku, bocu vode i dvije kratke majce.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...