Poropat: “Dječji vrtić i školske knjige bit će besplatni

Predstavnici Hrvatske demokratske zajednice jučer su posjetili Općinu Kukljica gdje ih je ugostila načelnica Gorana Poropat, koja je u svom je govoru nabrojila čitav niz realiziranih projekata, kao što su donošenje Prostornog plana i pet Urbanističkih planova uređenja među kojima i UPU za Zelenu Puntu.

– Dobili smo obećanja, rekla je, da na jesen kreće gradnja kompleksa Zelena Punta. Započela je katastarska izmjera, izgrađen je novi ribarski gat sa šetnicom i prilaznom cestom,novo pristanište u uvali Ždrelašćica, započeta je izgradnja novog lukobrana i tako dalje. Sve ovo uspjeli smo zahvaljujući pomoći gospodina Božidara Kalmete, dok je bio ministar i na tome mu se od srca zahvaljujemo, kazala je Poropat.

Sanirane su također postojeće rive, parkirališta i šetnice, asfaltirani i betonirani lokalni putovi, otkupljeno je zemljište za proširenje groblja i potpuno pripremljena projektno tehnička dokumentacija, probijeni su protupožarni putovi, sanirano divlje odlagalište otpada Drage, proširen kanalizacijski sustav, izgrađena nova zelena tržnica, ambulanta opće medicine i uređena zgrada Turističke zajednice.

U svom obraćanju najavila i program za slijedeće razdoblje.

– Izgradit ćemo novi dječji vrtić, ljekarnu i javnu rasvjetu na državnoj cesti 110. Također, izgradit ćemo i nove protupožarne putove, nastaviti s katastarskom izmjerom, završiti novi lukobran i tražiti povrat koncesije za luku opet na naše komunalno društvo, jer je to velik izvor prihoda za Kukljicu. Dječji vrtić i školske knjige za osnovnoškolce i srednjoškolce bit će besplatni, zaključila je Poropat.

Stipe Zrilić: Nakon pobjede HDZ-a u Zadru i županiji nećemo dopustiti zaustavljanje našeg razvoja stopiranjem luke Gaženice

Župan Stipe Zrilić istaknuo je, međuostalim, kako koaliciju na županijskoj razini okuplja HDZ, stožerna hrvatska stranka koja je ostvarila sve važne nacionalne ciljeve, stranka sa socijalnom osjetljivošću i stranka koja nosi razvoj.

– SDP je olako mislio da je lako upravljati državom, i zato se sada mijenja raspoloženje ljudi u Hrvatskoj. Izgubili su izbore za europarlament, izgubit će na lokalnim izborima, a to je uvod u njihov poraz i na parlamentarnim izborima. I teško je izvan HDZ-a dobiti boljeg kandidata za bilo koju funkciju, tako i za načelnicu u Kukljici, kazao je Zrilić, te dodao:

– S malim proračunima kakve imaju općine i županije, teško je raditi, ali ulaskom Hrvatske u EU, otvaraju se nove mogućnosti financiranja i zato smo u županiji pripremili i pripremamo sektorske strategije i mnoštvo projekata za financiranje iz europskih fondova. Posljednjih je godina puno uloženo u prometnu infrastrukturu, a Županija priprema projekt tunelskih mostova za apliciranje na europske fondove. Riječ je o vrijednosti od oko 150 milijuna EUR. Na taj način razvit će se cijeli gospodarski sektor, osobito promet u Gaženici, povezat će se turizam i poljoprivreda. Nakon pobjede HDZ-a u Zadru i Županiji, nećemo dopustiti zaustavljanje našeg razvoja stopiranjem luke Gaženice. Nekada su u Hrvatskoj politike bile upravo takve, da se mlade poticalo da se isele s otoka. Prošla su ta vremena.

Na kraju je još jednom čestitao svima na već ostvarenom, stavljajući naglasak na djelotvornost stranke.

– Nismo napravili sve, jer je to i nemoguće, ali ne postoje druge opcije ni približno jake i djelotvorne kao mi. Mi smo radili i radit ćemo za vaše dobro, zaključio je Zrilić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...