Ramić: “Osobita pozornost daljnjem razvoju turizma!”

Uvodni pozdravni govor održao je kandidat za načelnika Općine Starigrad Krste Ramić koji se svima zahvalio na dosad ukazanom povjerenju, te se osvrnuo na programe i projekte koji su realizirani kroz protekle četiri godine. Također je istaknuo projekte koji su započeti, ali zbog objektivnih razloga nisu do kraja realizirani, te da se njihova realizacija očekuje u predstojećem mandatu (sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda za mjesta Starigrad i Seline, vodovodizacija zapadnog dijela Općine, izgradnja ŠRC Kruškovac, izgradnja Vatrogasnog doma, nastavak asfaltiranja…). Osim realizacije infrastrukturnih projekata nastavit će se i sa programima: stipendiranja učenika, studenata, sportskih klubova; poticanja poljoprivrede, očuvanja kulturnih dobara, elektrifikacije mjesta, sufinanciranja prijevoza učenika, naknada za novorođenu djecu. Kandidat za načelnika naglasio je da će se posebna pozornost i vrijeme posvetiti poticanju daljnjeg turističkog razvoja Općine Starigrad kroz unapređenje javne turističke infrastrukture, te promoviranje malog i srednjeg poduzetništva u turističkom sektoru. „Vjerujemo da prepoznajete naše znanje i uloženi trud u razvoj Općine te da ćete nas svojim glasom za HDZ izabrati da i dalje vodimo Općinu Starigrad k boljitku, uz stalno slušanje i uvažavanje vaših prijedloga i sugestija kako bismo zajedničkim naporom i radom pozicionirali Općinu Starigrad na mjesto koje svojim potencijalom i ljepotom oduvijek zaslužuje“ rekao je na kraju svog izlaganja kandidat za načelnika Općine Starigrad Krste Ramić.

Nakon što se svima prisutnima zahvalio na podršci i ukazanom povjerenju u prethodnom razdoblju nositelj liste za Općinsko vijeće Zoran Šikić predstavio je kandidate za Općinsko vijeće: Juru Tomića, Marinu Vukić, Antu Jukića, Tomislava Ramića, Marka Marasovića, Dragana Bucića, Zorana Vukića, Tomu Dokozu, Antu Koića i Krstu Ramića.

Prisutnima se obratio kandidat za zamjenika župana Božidar Longin koji se osvrnuo na sadašnju vlast i njezin odnos prema Zadarskoj županiji, te je rekao „Mi nemamo Plan 21 naš plan je samo jedan, a to je svakom žitelju naše Županije priskrbiti da što bolje živi na način da stavimo u funkciju svu infrastrukturu koju smo gradili godinama“ misleći pritom na projekt „Luka Gaženica“.

 

Stipe Zrilić: Sve važne stvari za razvoj učinio je HDZ

Kandidat za župana Zadarske županije Stipe Zrilić obratio se prisutnima, te rekao da se ovom jakom koalicijskom listom (HDZ-HSPAS-HSU-HČSP-AHSS) brane nacionalni interesi, potiče gospodarski razvoj i socijalni položaj hrvatskog naroda. Naglasio je kako Zadarska županija ima kvalitetan program razvoja za buduće razdoblje koji temelji na važnim dokumentima kao što su: Županijska razvojna strategija, Strategija ruralnog razvoja, Strategija ribarstva, Strategija razvoja turizma, Program zaštite okoliša, Program za zdravlje i brojni drugi. Naveo je kako su turizam, poljoprivreda, ribarstvo, metaloprerađivačka i prehrambena industrija djelatnosti koje su se do sada razvijale na području Zadarske županije i da treba poticati njihov daljnji razvoj. Vezano uz to dodao je kako će Zadarska županija i dalje raditi na sustavu obrazovanja koji će svoje programe prilagoditi tržištu rada, kako bi se mladi obrazovali za potrebna zanimanja koja se traže kako bi se postigao daljnji rast i zapošljavanje. „Došlo je vrijeme da hrvatski čovjek živi bolje“ rekao je na kraju kandidat za Župana i pozvao birače da daju potporu ovoj koalicijskoj listi jer je i do sada sve važne stvari za razvoj ovog kraja napravio HDZ.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...