Sabljar Dračevac: “DIP je pogodovao Stipi Zriliću!”

Kandidatkinja za županicu SDP-ove koalicije Renata Sabljar Dračevac sazvala je izvanrednu konferenciju za novinstvo na kojoj je izrazila svoje nezadovoljstvo odlukom Državnog izbornog povjerenstva kojom je poništeno glasovanje za župana i županijsku listu u Banjevcima (Općina Stankovci).

Sporno je to što u pisanom prigovoru podnositelja izrijekom navedeno da je jedan od kandidata za općinskog načelnika sugerirao da glasuju za njega kao načelnika, ne spominjući ni u jednom trenutku da je isti nagovarao ikoga na izbor županice.

– Zbog prvotnog obrazloženja, Županijsko izborno povjerenstvo je odlučilo ponoviti glasovanje samo za načelnika, jer su i prigovor i činjenice govorile da se radi isključivo o utjecaju za izbor načelnika. DIP je pak prihvatio neosnovani prigovor gdina. Zrilića, koji se poziva samo na to da mu za pobjedu u prvom krugu nedostaje 56 glasova, pa, iako nigdje nije utvrđeno da je netko nagovarao ljude da glasuju za županicu, želi ponavljati i to, rekla je Sabljar Dračevac.

Slijedom navedenog, dodala je kako je “nastala paradoksalna situacija u kojoj se u Banjevcima ponavljaju izbori za sve osim za općinsku listu, što pretpostavlja da za nešto vrijede jedni, a za drugo posve drugi kriteriji”.

Ističe da je dovedena u neravnopravan položaj i da ju je DIP bio dužan ranije obavijestiti o ponavljanju prvog kruga izbora kako bi ravnopravno sudjelovala u izbornoj kampanji.

– Posve je jasno da gdin. Zrilić ni sa 49,93 posto glasova nije siguran u svoju pobjedu u drugom krugu i da bi pošto poto želio natjerati stotinjak Banjevčana koji nisu izišli na prošlim izborima da iziđu i zaokruže njegovo ime, poručila je Sabljar Dračevac.

Na pitanje “Misli li da može pobijediti Stipu Zrilića u utrci za župana Zadarske županije usprkos malom broju glasova u prvom pokušaju (Sabljar Dračevac: 37, Zrilić: 149)”, odgovorila je potvrdno naglasivši da je “daleko bolja kandidatkinja od njega” i da će “puno bolje voditi županiju”.

Obzirom da je odluka DIP-a konačna te se po tom pitanju više ništa ne može učiniti, po završetku konferencije, sa svojim se timom uputila u Banjevce.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...