Samsung ulaže u 5G mobilne mreže

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Samsung radi na razvoju mobilnih mreža pete generacije (5G). Navedene mreže bi trebale ponuditi znatno veće brzine prijenosa podataka u odnosu na 4G/LTE, a komercijalnu dostupnost Samsung očekuje 2020. godine.

Kompanija je uspješno razvila primopredajnik i tehnologiju za 5G mobilne mreže, koja uključuje radio valove milimetarskih valnih duljina, antenu od 64 elementa i radnu frekvenciju od 28 GHz. Samsung je s ovom tehnologijom postigao brzine prijenosa podataka do 1,056 gigabita u sekundi na udaljenosti do dva kilometra, a prilagodljivost rješenja bi trebala ukloniti trenutne nedostatke tehnologije s milimetarskim radio valovima, poput gubitka propagacije signala.

Kompanija u narednim godinama namjerava dodatno ulagati resurse u brži razvoj 5G mobilnih mreža, a očekuje osnivanje i novih tehnoloških udruženja čija bi namjena trebala biti komercijalizacija tehnologije do kraja desetljeća. Kineska vlada je u veljači prošle godine već osnovala IMT-2020 (5G) Promotion Group s ciljem popularizacije 5G mreža, dok je Europska komisija ove godine najavila planove o ulaganju 50 milijun eura u razvoj 5G mobilnih mreža do 2020. godine.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar