Sezona alergija – nikad gore

Ove godine alergije su jače nego ikada dosad. Zbog naglog zatopljenja i vlage u nekoliko dana sve je prolistalo i procvalo. Peludna groznica pokosila je građane.

Alergološke ambulante su pune. Zašto su alergije u porastu? Uz onečišćenje i globalno zatopljenje stručnjaci sve češće spominju i prekomjerno uzimanje antibiotika.

Ovih dana završava veliko, trogodišnje europsko istraživanje Atopica, u kojem je sudjelovala i dječja bolnica Srebrnjak. Testirali su 3300 vrtićke i školske djece u tri hrvatske regije. Rezultati su posebno porazni za Zagreb.

Na kraju treba ponoviti – alergičari, ako ne morate, u vrijeme cvatnje ne izlazite u prirodu, a ako morate, neka to onda bude ujutro ili kasnije navečer.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...