Snijeg pada u Delnicama i Pargu, nevrijeme od Istre do Zadra

Snažna ciklona nastavlja i tijekom petka djelovati na vrijeme u Hrvatskoj. U manje od tjedan dana temperature su se mjestimično spustile za više od 15 stupnjeva Celzijevih. Nevrijeme je prvo zahvatilo Istru. čak 52 litre kiše po metru kvadratnome u svega nekoliko sati pale su u Zambratiji na krajnjem sjeverozapadu Istre.

Grmljavinsko nevrijeme popraćeno tučom i jakom kišom zahvatilo je prijepodne veći dio Istarske županije, naročito područje grada Pule.

Pulska vatrogasna postrojba izvijestila je da su vatrogasci u nekoliko navrata intervenirali kako bi pomogli pri ispumpavanju vode iz jednog poslovnog prostora u Ciscuttijevoj ulici u središtu grada, piše Crometeo.

Na Kvarneru je palo od 15 do 30 litara kiše. O neuobičajenoj hladnoći za ovaj dio godine svjedoči izmjerenih 8°C u Rijeci u 14 sati.

Nakon sjevernog Jadrana grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je dio Like i Gorskog kotara. Osim kiše i tuče, snijeg je zabijelio mnoga područja iznad 1000 metara nadmorske visine. Uz jake oborine snijeg se spustio i u naseljena područja do 700 metara nadmorske visine, tako su prvi svibanjski snijeg, svega sedam dana prije početka klimatološkog ljeta, doživjeli stanovnici Delnica i Parga. U Pargu se temperatura zraka u 15 sati spustila na zimskih 0°C uz jak snijeg koji se zadržava na tlu. Snijeg pada i na dijelu autocesti kroz Gorski kotar. U Gospiću je temperatura zraka s 11°C u 14 sati na samo 6°C u 15 sati.

Jako grmljavinsko nevrijeme s kišom, pljuskovima i tučom pogodilo je u popodnevnim satima otoke Cres, Mali Lošinj, Pag, Dugi Otok, Ugljan, te okolicu Zadra i Nina.

U dane vikenda nastavit će se vrlo nestabilno vrijeme u čitavoj Hrvatskoj, a do nedjelje će se snježna granica u planinama spustiti za nekoliko stotina metara u odnosu na petak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...