Cestitka_Uskrs

Tonino Picula podržao kandidaturu Ive Bilića

Podršku kandidatu za gradonačelnika Ivi Biliću i kandidatima Koalicije za promjene iskazao je danas Tonino Picula koji je, na nedavno održanim izborima, izabran za zastupnika u Europskom parlamentu s uvjerljivo najvećim brojem preferencijalnih glasova birača.

Prije svega želim dati izravnu podršku našim kolegama koji se natječu za jednu od najvažnijih funkcija u lokalnoj zajednici, za izvršnu vlast u Zadru. Podržavam program Koalicije za promjene kojim će se korigirati situacija u Zadru, gradu koji je predugo opterećen političkom monokulturom. Stasala je generacija koja može otvoriti Zadar,  te sam siguran da će 1. srpnja ući u Europu s novom političkom vlašću, rekao je Tonino Picula.

Ivu Bilića podržavaju i aktivisti PES-a (Party of European Socialists) iz Velike Britanije, Njemačke, Portugala, Mađarske i Bugarske koji su uključeni u kampanju Koalicije za promjene.

Članica sam berlinskog SPD-a, a u Zadar sam došla pomoći kandidatu Ivi Biliću i njegovom timu u izbornoj kampanji. Svi se veselimo skorašnjem ulasku Zadra i cijele Hrvatske u Europsku Uniju, istaknula je aktivistica PES-a Viola Weyer iz Njemačke.

A upravo europski Zadar vizija je Ive Bilića.

Rušit ću administrativen barijere koje stoje na putu novim investitorima te koristiti sredstva iz fondova Europske Unije. Ona do sada, nažalost, nisu korištena. Stoga ću osnovati Ured za EU fondove, a uz pomoć mjere ‘Garancija za mlade’ potaknut ćemo zapošljavanje mladih. Naš je cilj Zadar, centar europeizacije Hrvatske, naglasio je Bilić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...