U Škabrnji razočarani presudom

Oslobađajuća prvostupanjska presuda bivšem šefu srbijanske tajne službe Jovici Stanišiću i zapovjedniku mnogobrojnih paravojnih formacija Frankiju Simatoviću, koje su počinile zločine diljem Hrvatske i danas se komentira. Posebno u Škabrnji, gdje su mještani zaprepašteni i šokirani takvom presudom suda u Haagu.

Mještani Škabrnje s pravom su razočarani i nezadovoljni oslobađajućom presudom za Stanišića i Simatovića, te po tko zna koji put ponavljaju da nitko, osim Zoran Banić, nije osuđen i odležao za zločine u Škabrnji. To redovito ponavlja i ratni zapovjednik Marko Miljanić, koji je čak sedam puta svjedočio na sudu u Haagu, pa tako i u postupku protiv Stanišića i Simatovića:

Svjedočio sam o razaranju i ubijanju Škabrnje, bombadiranju Zadra, uloga specijalnih postrojbi jugoslavenske armije i specijalnih jedinica MUP-a Srbije,znači, a direktno je, to sam dobio i podatke na sudu od tužitelja, jer ja sam bio svjedok tužiteljstva, da su oni doista, njihove postrojbe učestovale u napadu na Škabrnju, kazao je ratni zapovjednik Marko Miljanić dodajući i spomenuti dvojac nije ništa manje odgovoran za pokolj u Škabrnji i Nadinu od Milana Martića.

Kao branitelj i svjedok haškoga tužiteljstva, Miljanić je, kako kaže, razočaran jer pravda nije pobijedila zbog čega žrtve Škabrnje nisu dobile nikakvu pravnu zadovoljštinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...